Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Krůta na majoránce

Krůta na majoránce
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 3h 0min
Celkový čas: 3h 15min , porce

1176 kalorií, 0.0g cukrů, 121.0g tuků, 23.0g bílkovin

Příprava

Menší krůtu nasolíme, lehce poprášíme majoránkou a prošpikujeme polovinou slaniny. V pekáči rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou zbylou slaninu a vložíme krůtu.
Pečeme v předehřáté troubě na 170°C. Pečeme pomalu, průběžně podléváme horkou vodou. Během pečení z okrajů pekáče seškrabujeme připečenou šťávu. Průběžně krůtu šťávou podléváme. Pečeme až 3 hodiny podle velikosti.
Podáváme s vařeným bramborem nebo kaší.

Bulb Tip k receptu

Šťávu z výpeku můžeme zaprášit moukou a ještě chvíli povařit.

pavlinf

04. 07. 2013, Recept navštíven: 855x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Krůta na majoránce

Krůta na majoránce

Menší krůtu nasolíme, lehce poprášíme majoránkou a prošpikujeme polovinou slaniny. V pekáči rozehřejeme más...

Zobrazit všechny podobné recepty k Krůta na majoránce Link-arrow
Thumb

Vařené brambory

Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a opláchneme ve studené vodě. Pak je vložíme do osolené vody, se ...


Přidat recenzi
Roxana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Krůtí maso je docela suché, tak slaniny dávám víc a raději anglickou nebo napůl, Hezky to provoní.
Přidané ingredience: Anglická slanina

08. 07. 2013, 18:41

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
slnina tomu doda tu spravnu chuť

18. 02. 2016, 13:59

Přidat komentář

Facebook komentáře