Krůta na majoránce

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
3h 0min

Celkový čas

3h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

1176 kalorií
0.0g cukrů
121.0g tuků
23.0g bílkovin


Příprava

Menší krůtu nasolíme, lehce poprášíme majoránkou a prošpikujeme polovinou slaniny. V pekáči rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou zbylou slaninu a vložíme krůtu.
Pečeme v předehřáté troubě na 170°C. Pečeme pomalu, průběžně podléváme horkou vodou. Během pečení z okrajů pekáče seškrabujeme připečenou šťávu. Průběžně krůtu šťávou podléváme. Pečeme až 3 hodiny podle velikosti.
Podáváme s vařeným bramborem nebo kaší.

Tip k receptu

Šťávu z výpeku můžeme zaprášit moukou a ještě chvíli povařit.

přidejte na:
Chybí obrázek

04. 07. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Roxana
Krůtí maso je docela suché, tak slaniny dávám víc a raději anglickou nebo napůl, Hezky to provoní.
Přidané ingredience: Anglická slanina

08. 07. 2013, 18:41

Chybí obrázek
slnina tomu doda tu spravnu chuť

18. 02. 2016, 13:59

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.