Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Krůta na majoránce

Krůta na majoránce

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
3h 0min 3h 15min
Nutriční hodnoty
1176 kalorií 0.0g cukrů 121.0g tuků 23.0g bílkovin

Příprava

Menší krůtu nasolíme, lehce poprášíme majoránkou a prošpikujeme polovinou slaniny. V pekáči rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou zbylou slaninu a vložíme krůtu.
Pečeme v předehřáté troubě na 170°C. Pečeme pomalu, průběžně podléváme horkou vodou. Během pečení z okrajů pekáče seškrabujeme připečenou šťávu. Průběžně krůtu šťávou podléváme. Pečeme až 3 hodiny podle velikosti.
Podáváme s vařeným bramborem nebo kaší.

Bulb Tip k receptu

Šťávu z výpeku můžeme zaprášit moukou a ještě chvíli povařit.


pavlinf

04. 07. 2013, Recept navštíven: 978x


Přidat recenzi
Roxana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Krůtí maso je docela suché, tak slaniny dávám víc a raději anglickou nebo napůl, Hezky to provoní.
Přidané ingredience: Anglická slanina

08. 07. 2013, 18:41

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
slnina tomu doda tu spravnu chuť

18. 02. 2016, 13:59

Přidat komentář

Facebook komentáře