Krůta na majoránce
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
3h 0min
Celkový čas
3h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
1176
kalorií
0.0g
cukrů
121.0g
tuků
23.0g
bílkovin
Příprava
Menší krůtu nasolíme, lehce poprášíme majoránkou a prošpikujeme polovinou slaniny. V pekáči rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou zbylou slaninu a vložíme krůtu.
Pečeme v předehřáté troubě na 170°C. Pečeme pomalu, průběžně podléváme horkou vodou. Během pečení z okrajů pekáče seškrabujeme připečenou šťávu. Průběžně krůtu šťávou podléváme. Pečeme až 3 hodiny podle velikosti.
Podáváme s vařeným bramborem nebo kaší.
Tip k receptu
Šťávu z výpeku můžeme zaprášit moukou a ještě chvíli povařit.
pavlinf04. 07. 2013
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.