Krůta na majoránce

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
3h 0min

Celkový čas

3h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

1176 kalorií
0.0g cukrů
121.0g tuků
23.0g bílkovin


Příprava

Menší krůtu nasolíme, lehce poprášíme majoránkou a prošpikujeme polovinou slaniny. V pekáči rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou zbylou slaninu a vložíme krůtu.
Pečeme v předehřáté troubě na 170°C. Pečeme pomalu, průběžně podléváme horkou vodou. Během pečení z okrajů pekáče seškrabujeme připečenou šťávu. Průběžně krůtu šťávou podléváme. Pečeme až 3 hodiny podle velikosti.
Podáváme s vařeným bramborem nebo kaší.

Tip k receptu

Šťávu z výpeku můžeme zaprášit moukou a ještě chvíli povařit.

přidejte na:
pavlinf

04. 07. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Roxana
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Krůtí maso je docela suché, tak slaniny dávám víc a raději anglickou nebo napůl, Hezky to provoní.
Přidané ingredience: Anglická slanina

Roxana 08. 07. 2013, 18:41

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
slnina tomu doda tu spravnu chuť

majka 18. 02. 2016, 13:59

Přidat komentář