Uzenářská kotleta na majoránce
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
396
kalorií
0.0g
cukrů
35.0g
tuků
9.0g
bílkovin
Příprava
Plátky kotlet naklepeme, nařízneme, aby se nám nekroutily, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Na oleji zprudka opečeme z obou stran do červena. Vyjmeme z pánve a uchováváme v teple. Ve výpeku osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, anglickou slaninu a kolečka párku. Kotlety dáme do pekáče, přelijeme opečenou cibulovo-párkovou směsí a posypeme majoránkou. Zalijeme vývarem do výše masa a přidáme houbové koření. Zakryjeme a dusíme na mírném ohni asi 40 minut. Když je maso měkké, vyndáme ho z pekáče a šťávu podle potřeby zahustíme instantní jíškou. Podáváme s různě upravenými brambory nebo rýží.
Tip k receptu
Místo houbového koření můžete použít čerstvé nebo sušené houby.
Jana Smidži07. 10. 2015
Další recepty
Recenze
Přidat recenzipalino 18. 01. 2016, 12:02
© 2024, Railsformers s.r.o.