Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kerblík

Kerblík

Další názvy

Třebule zahradní, kerblík setý

Použití v kuchyni

Čerstvý kerblík se používá podobně jako petržel. Může se přidat do polévek, salátů i k tvarohovým jídlům. Zajímavou aromatickou dekorací může být kerblík na drůbeži, rybách, světlých omáčkách, houbách nebo na zapékaných pokrmech. Čerstvý kerblík je velkým zdrojem vitamínu C. Je součástí francouzských směsí jako bouquet garni nebo fines herbes.

Rady

Kerblíková polévka je výborná pro jarní detoxikační kúru, protože kerblík čistí krev a zbavuje tělo odpadních látek. Doporučujeme ochutit smetanou a bílým vínem.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Losos ve vermutové omáčce

Losos ve vermutové omáčce

Podkovy z lososa okořeníme solí, pepřem, pokapeme citronovou šťávou, vložíme do perforované misky a vaříme ...

Houbová omáčka s nudlemi

Houbová omáčka s nudlemi

Hlívu očistíme a osušíme. Žampiony rozpůlíme, hlívu nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme...

Krkonošská kerblíkovka

Krkonošská kerblíkovka

Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, prošleháme metličkou, přidáme bujónovou kostku a...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Kerblík Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře