Houbová omáčka s nudlemi
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Hlívu očistíme a osušíme. Žampiony rozpůlíme, hlívu nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na jemné kostičky.
V hrnci přivedeme k varu vodu s jednou lžičkou soli. Přisypeme nudle a na mírném ohni je vaříme na skus podle návodu na obalu.
Na pánvi rozehřejeme olej a houby na něm podusíme. Poté je vyjmeme a v uvolněné pánvi podusíme mrkev.
Přilijeme 125 ml vody a smetanu. Přidáme bylinkovou kostku, pak zahustíme bešamelovou omáčkou. Zvolna vačíme 1 minutu.
Kerblík opereme, vodu setřepeme a lístky otrháme. Nakládaný pepř necháme v sítu okapat a přidáme společně s kerblíkem a houbami do omáčky. Prohřejeme, ochutíme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme.
Nudle scedíme a necháme okapat. Upravíme je do hnízd na čtyři talíře. Přelijeme houbovou omáčkou, ozdobíme lístky kerblíku a kostičkami nakrájené mrkve.
Tip k receptu
Nudle můžeme nahradit jakoukoliv jinou těstovinou
Ellis26. 05. 2011