Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Omáčka bešamelová

Omáčka bešamelová

Přidat na Pinterest

Světlá jíška z másla a hladké mouky zředěná mlékem, ochucená solí a muškátovým květem. Patří mezi základní teplé hrubé bílé omáčky a vycházíme z ní při přípravě mnoha omáček přidáním dalších ingredincí a vložek: Cibulová - přidáme cibuli dušenou na másle a smetanu na zjemnění Krémová - zjemněná smetanou, máslem a žloutky Bohemia - ochucená bílým vínem, libečkem, šalotkou a šunkou Křenová - se zakysanou smetanou, citronovou nebo limetovou šťávou, dochucená křenem Mornay - omáčka se žloutky a strouhaným sýrem výrazné chuti Bešamelová omáčka je velmi vhodná na zapékání těstovin, především lasagní, masa, rybích specialit a jídel z brambor.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Kuře na paprice - Grunt omáčka

Kuře na paprice - Grunt omáčka

Kuřecí stehna osolíme a posypeme kořením na kuře. Dáme do remosky (pekáče), podlijeme vodou a pečeme asi 1...

Dýňové lasagne

Dýňové lasagne

Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme. K ní přidáme na kostičky nakrájenou dýni a chvíli restujeme. Poté př...

Zadělávaná kuřecí prsíčka

Zadělávaná kuřecí prsíčka

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky. Osolíme, opepříme a okořeníme bazalkou. Na tuku ...

Topinambury zapečené v bešamelu

Topinambury zapečené v bešamelu

Topinambury oškrabeme, umyjeme, pokrájame na menšie kúsky. Dobre ich poutierame a opekáme ich na masle niek...

Zeleninový nákyp s ravioli

Zeleninový nákyp s ravioli

Ravioli uvaříme dle návodu, scedíme a necháme odkapat. Troubu si předehřejeme na gril. Oloupaný a opláchnut...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Omáčka bešamelová Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře