Zeleninový nákyp s ravioli
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Ravioli uvaříme dle návodu, scedíme a necháme odkapat. Troubu si předehřejeme na gril. Oloupaný a opláchnutý lilek nakrájíme na kolečka. Česnek prolisujeme a přidáme ho k oleji a koření na pizzu, které jsme si smíchali v misce. Touto směsí potřeme kolečka lilku, rozložená na plechu a grilujeme přibližně 5 minut. Poté otočíme, opět potřeme směsí a znova grilujeme. Cukety a rajčata rozkrájíme na kolečka. Propláchneme tymián a rozdělíme jej na lístečky. Do zapékací mísy střídavě klademe ravioli, lilek a rajčata a cukety. Dle chuti osolíme, opepříme a povrch posypeme lístečky tymiánu. Mezitím si předehřejeme troubu na 200°C. Nákyp zalijeme připravenou bešamelovou omáčkou a zasypeme nastrouhanou goudou. Nákyp ještě pokapeme rozpuštěným máslem, okořeníme muškátovým květem a pečeme asi 30 minut. Podáváme horký se zeleninovým salátem.
Ellis19. 07. 2011