Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kukuřičky

Kukuřičky

Přidat na Pinterest
Jedná se o nezralé klásky kukuřice seté, původem z Ameriky. Pěstování se rozšířilo do celého světa a nejrozšířenější využití nalezla jako krmivo. Později ale rostl význam sladké kukuřice jako zeleniny. V potravinářském průmyslu se používá jako zdroj olejů, škrobu nebo se pěstuje pro zrno. Kukuřičky jsou běžně k dostání v našich obchodech v nálevu, svou chutí mohou připomínat kyselé okurky. Jsou vynikající přílohou k masu, výborně vypadají na zeleninových mísách.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Rychlá zeleninová praženice

Rychlá zeleninová praženice

Ve woku opečeme na oleji utřený česnek a chilli papričku nakrájenou na kolečka. Za minutu přidáme zelenin...

Těstovinový salát s krůtím masem

Těstovinový salát s krůtím masem

Krůtí prso nakrájíme na malé kousky, okořeníme kořením na kotlety, kari kořením. Na pánvi rozpustíme máslo ...

Pečené kuře s jarní zeleninou

Pečené kuře s jarní zeleninou

Smícháme strouhanku, 150 g žervé, po čtyřech lžících petrželky a pažitky. Osolíme a opepříme. Směs vpravíme...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Kukuřičky Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře