Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Lékořice

Lékořice

Další názvy

Sladké dřevo, osládeč

Použití v kuchyni

Pochoutka z lékořiny (lepkavá hmota získávaná z lékořicového dřeva) se po zahuštění nazývá pendrek, jenž se dá konzumovat samostatně nebo se přidává do lékořicových bonbónů a jiných cukrovinek. Lékořice se přidává do piva i likérů. Přimíchává se dokonce i do dýmkového tabáku. V Číně může být lékořice přidávaná do kořenící směsi koření pěti vůní (five spice powder), známé v sečuánské kuchyni pro přípravu zeleniny i masa.

Rady

Lékořici lze přibližně dva týdny před menstruací užívat proti menstruačním bolestem. Těhotným ženám se nedoporučuje jíst vůbec. Usnadňuje i nepříjemnosti přechodu.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Pečená husa se švestkovou omáčkou

Pečená husa se švestkovou omáčkou

Husu omyjeme pod tekoucí vodou, usušíme a naporcujeme. Dáme do zapékací mísy, osolíme, přidáme na kostky na...

Švestková omáčka

Švestková omáčka

Švestková povidla smícháme s vínem, olejem, skořicí, lékořicí a osolíme dle chuti. Můžeme podávat teplé neb...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Lékořice Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře