Lékořice

Další názvy

Sladké dřevo, osládeč

Použití v kuchyni

Pochoutka z lékořiny (lepkavá hmota získávaná z lékořicového dřeva) se po zahuštění nazývá pendrek, jenž se dá konzumovat samostatně nebo se přidává do lékořicových bonbónů a jiných cukrovinek. Lékořice se přidává do piva i likérů. Přimíchává se dokonce i do dýmkového tabáku. V Číně může být lékořice přidávaná do kořenící směsi koření pěti vůní (five spice powder), známé v sečuánské kuchyni pro přípravu zeleniny i masa.

Rady

Lékořici lze přibližně dva týdny před menstruací užívat proti menstruačním bolestem. Těhotným ženám se nedoporučuje jíst vůbec. Usnadňuje i nepříjemnosti přechodu.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář