Pečená husa se švestkovou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
2h 30min
Celkový čas
2h 40min
Porce
Nutriční hodnoty
1412
kalorií
0.0g
cukrů
95.0g
tuků
3.0g
bílkovin
Příprava
Husu omyjeme pod tekoucí vodou, usušíme a naporcujeme. Dáme do zapékací mísy, osolíme, přidáme na kostky nakrájené máslo a vodu. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Mezitím si ze švestkových povidel, vína, oleje, skořice a lékořice připravíme švestkovou omáčku (viz související recepty). Omáčku přidáme k naporcované huse a pečeme ještě 2 hodiny v předehřáté troubě na 150 °C. Po celou dobu pečení husu co 15 minut poléváme vypečenou šťávou a omáčkou.
Tip k receptu
Můžeme podávat s pečivem.
Milena10. 06. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.