Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Pečená husa se švestkovou omáčkou

Pečená husa se švestkovou omáčkou

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 30min 2h 40min
Nutriční hodnoty
1412 kalorií 0.0g cukrů 95.0g tuků 3.0g bílkovin

Příprava

Husu omyjeme pod tekoucí vodou, usušíme a naporcujeme. Dáme do zapékací mísy, osolíme, přidáme na kostky nakrájené máslo a vodu. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Mezitím si ze švestkových povidel, vína, oleje, skořice a lékořice připravíme švestkovou omáčku (viz související recepty). Omáčku přidáme k naporcované huse a pečeme ještě 2 hodiny v předehřáté troubě na 150 °C. Po celou dobu pečení husu co 15 minut poléváme vypečenou šťávou a omáčkou.

Bulb Tip k receptu

Můžeme podávat s pečivem.


Milena

10. 06. 2009, Recept navštíven: 2728x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře