Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Lipový med

Lipový med

Přidat na Pinterest
Sladká, hustá tekutina, včelí produkt. Med může být vytvořen i jiným druhem hmyzu. V dlouhém procesu výroby stojí na počátku medonosný hmyz, který získává z lipových květů sladké šťávy. Med má specifickou mírně hořkou chuť, můžeme v něm cítit i mentolový nádech. Dále obsahuje směs cukrů, vody, ale také popela a jiných částic, které se při sbírání postupně do medu dostanou. Tato složka je ale zanedbatelná. Při dlouhodobém užívání má med pozitivní účinky na náš organismus, působí proti bakteriím, obsahuje látky, které ovlivňují naše trávení, zvyšují obranyschopnost organismu. Medem můžeme v některých případech zcela nahradit cukr a využívat jej jako přírodní sladidlo. Jako přísada se používá do pečení některých dezertů a vánočního cukroví, protože podtrhuje jedinečnou chuť. Můžeme jej servírovat i na chlebu s máslem. Pozor na konzumaci medu u dětí. Protože je med sbírán z květů, může působit jako alergen i ve své finální podobě – medu. Lipový med se vyznačuje světle žlutou a nažloutlou barvou a příjemnou chutí i aroma.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Průduškový čaj (zaručeně spolehlivý)

Průduškový čaj (zaručeně spolehlivý)

Do hrnku dáme cca lžičku majoránky a tymiánu, kousek pokrájené cibule a lžíci lipového květu. Vše spaříme 2...

Játra na medu

Játra na medu

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na rozpáleném másle dozlatova, přidáme očištěná a na nudličky nakrájen...

Kachna s kapustou

Kachna s kapustou

Kachnu pořádně očistíme a uvnitř vytřeme solí. Do pekáče vložíme kachnu, podlijeme vodou s trochou oleje a ...

Perník na plech

Perník na plech

Vše smícháme a pečeme. Smetanu svaříme s čokoládou, polijeme jí perník a sypeme ořechy.

Kokosovo-rozinková pomazánka

Kokosovo-rozinková pomazánka

Všechny suroviny kromě mandlí vložíme do mixéru a rozmixujeme. Potřeme sladké pečivo a můžeme posypat strou...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Lipový med Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře