Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Lněný olej

Vepřové plátky po znojemsku - klasika

Vepřové plátky po znojemsku - klasika

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce hořčice, olej, 1 větší cibule, 1/2 l hovězího vývaru, 2 ks sterilovaných okurek, 2 vařené vejce, 2 dietní párky, 2 sáčky rýže

Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se nám nekroutily, osolíme a opepříme. Obalíme v mouce a po jedné straně potřeme hořčicí (může být i dijónská). Na oleji je zprudka po obou stranách opečeme, vytáhneme a na zbylém tuku osmažíme cib...

Dýňové risotto se šalvějí a cuketou

Dýňové risotto se šalvějí a cuketou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g dýně, 50 g cukety, 2 listy šalvěje, rýže Arborio, 1 šalotka, zeleninový vývar, 20 g másla, parmezán, lanýžový olej, sůl, pepř

Očištěnou dýni a cuketu nakrájíme na kostky velké cca 1 až 2 cm. Na rozehřáté pánvi restujeme na olivovém oleji se šalotkou až do změknutí, poté přidáme zeleninový vývar a šalvěj. Připravenou uvařenou rýži Arborio přidáme na pánev a necháme povaři...

Zbojnický rožeň

Zbojnický rožeň

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa (kýta, krkovice), 300 g vepřových jater, 120 g slaniny, 200 g cibule, 3 lžíce sádla, špetka soli, troška pepře, lžíce grilovacího koření, 2 lžíce hladké mouky, 2 papriky, lžíce oleje, 3 rajčata, 1 lžíce citronové šťávy

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, lehce opepříme a pokapeme olejem. Uložíme ho do chladna (nejlépe v misce, kterou přikryjeme potravinářskou fólií). Maso necháme odpočinout do druhého dne. Před přípravou si pokrájíme slaninu na plátky, játra na...

Zeleninový salát s lněným olejem

Zeleninový salát s lněným olejem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky ledového salátu, 2 mrkve, 2 červené papriky, 1 hrst vypeckovaných oliv, 1/2 lžičky oregana, 2 stroužky česneku, 1 lžíce vody, 1 lžíce octu, 2 lžíce lněného oleje, sůl, 1 lžíce citrónové šťávy

Mrkve oloupeme, rozkrojím podélně a nakrájíme na plátky. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Přidáme nakrájený salát, olivy, rozetřený česnek, oregano a zalijeme vodou, olejem, citrónovou šťávou a octem. Vše důkladně promícháme a dochutím...