Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Lošáky

Lošáky

Přidat na Pinterest

Lošák jelení u nás patří k opomíjeným houbám. Oblíbený je především v Japonsku, kde ho nazývají kawa-také ci koh-také (kožená houba). Mladší houby jsou jedlé, starší trošku tuhé až kožovité, nahořklé chuti. Roste od srpna do listopadu v jehličnatých nebo smíšených lesích na písčitých půdách.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Guláš z lošáka jeleního

Guláš z lošáka jeleního

Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme mletú červenú papriku a po chvíli aj jelenkovec (lošák) pokrája...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Lošáky Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
Nezdá se mi to jako pravý Lošák jelení. Buď je to jeho hořká varianta - Lošák hořký, nebo se to více podobá Lišáku zprohýbanému. Pravý lošák jelení je hnědý a má zvednuté tmavé šupiny uspořádané do kruhu. Dužina je šedobílá.

pavla 07. 09. 2010, 13:02

Jitka
Ano, prvních 8 fotek je skutečně lošák zprohýbaný, dobrá jedlá houba.

Jitka 07. 09. 2010, 13:24

Šéfredaktor
Děkujeme za upozornění a ingredienci jsme přejmenovali na obecnější. Přizpůsobíme tomu i popis.

Šéfredaktor 07. 09. 2010, 13:46

Facebook komentáře