Lošáky

Lošáky

Lošák jelení u nás patří k opomíjeným houbám. Oblíbený je především v Japonsku, kde ho nazývají kawa-také ci koh-také (kožená houba). Mladší houby jsou jedlé, starší trošku tuhé až kožovité, nahořklé chuti. Roste od srpna do listopadu v jehličnatých nebo smíšených lesích na písčitých půdách.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Chybí obrázek
Nezdá se mi to jako pravý Lošák jelení. Buď je to jeho hořká varianta - Lošák hořký, nebo se to více podobá Lišáku zprohýbanému. Pravý lošák jelení je hnědý a má zvednuté tmavé šupiny uspořádané do kruhu. Dužina je šedobílá.

pavla 07. 09. 2010, 13:02

Chybí obrázek
Ano, prvních 8 fotek je skutečně lošák zprohýbaný, dobrá jedlá houba.

Jitka 07. 09. 2010, 13:24

Chybí obrázek
Děkujeme za upozornění a ingredienci jsme přejmenovali na obecnější. Přizpůsobíme tomu i popis.

Šéfredaktor 07. 09. 2010, 13:46

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.