Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Mungo

Mungo

Přidat na Pinterest

Fazole mungo, luštěnina, původem z Indie. Někdy bývají označovány jako zelená sója, podobají se zelenému hrášku. Pro co největší obsah látek nejlepší nechat fazole naklíčit. Obsahují pak vitamíny B, proteiny, železo, vápník a draslík ve větší koncentraci. Pokud chceme v kuchyni uplatnit celé fazole, je nutné je před přípravou nějakou dobu namáčet. Pak je využijeme pro přípravu kaší, nákypů, polévek. Fazolové klíčky se konzumují samotné, tepelnou úpravou ztrácejí své cenné látky. Přidáváme je do salátů, sendvič, rizota. Jsou také významným antioxidantem, pomáhají posilovat naši obranyschopnost, napomáhají vylučování škodlivých látek z těla.

 

Zdroj obrázku: foodish.eu, zvonimira.cz

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Kuskus se sojovým masem a zeleninou

Kuskus se sojovým masem a zeleninou

Nejdřív si uvaříme sojové maso a nakrájíme zeleninu na kostičky. Poté na pánvi dáme opéci sojové maso, kter...

Pečené nudle s barevnou směsí

Pečené nudle s barevnou směsí

Na pánvičce si dáme opéci(nejlépe bez tuku, pokud nám to vybavení dovolí) nakrájené tofu, okořeněné kari ko...

 Tofučína

Tofučína

Na pánvi si rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibulku. Přidáme na kostičky nakrájený tofu, kter...

Zeleninový salát s klíčky munga a jádelem

Zeleninový salát s klíčky munga a jádelem

1. nejprve si připravíme zálivku z oleje, citrónové šťávy a rozetřeného česneku; necháme ji 20 min odležet...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Mungo Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře