Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Nízkotučný jogurt

Nízkotučný jogurt

Přidat na Pinterest
Nízkotučný jogurt je připravovaný většinou z kravského mléka. Obsahuje v průměru jen 1,5% tuku. Často je ceněný pro obsah živých bakterií, které pomáhají dobrému zažívání, protože upravují žaludeční a střevní mikroflóru. Nejběžnějšími kulturami jsou Streptococcus Salivarius a Lactocillus Bulgaricus. Jogurt se doporučuje nejen pro své blahodárné účinky na lidský organismus, ale také pro své jedinečné chuťové přednosti, kterých lze využít mnoha způsoby. Nízkotučný jogurt se dá přidat téměř do každého druhu jídla od majonéz a dresingů přes předkrmy, hlavní jídla jako jsou omáčky, ve kterých může být použit jako zahušťovadlo, až po dezerty. Mysleme ale na to, že dlouhodobá konzumace nízkotučných výrobků může negativně působit na náš organismus.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jogurtový dort s kokosem

Jogurtový dort s kokosem

Ušleháme vajíčka s cukrem. Za stálého míchání přidáme olej, kokosovou moučku, prášek do pečiva a špetku sol...

Sýrový salát s ořechy

Sýrový salát s ořechy

Sýr nakrájíme na nudličky nebo na kostičky. Nakládané okurky necháme okapat a prokrájíme na kolečka. Cibuli...

Jahodový jogurtový nápoj

Jahodový jogurtový nápoj

Do kuchyňského robotu nebo mixéru nasypeme jahody a přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, pomerančovou šť...

Smažené šunkové rolky

Smažené šunkové rolky

Tavené sýry zbavíme obalů a vložíme je do misky. Přidáme nasekanou petrželku a vidličkou dobře promícháme. ...

Jogurtovo-bylinková zálivka na všechno

Jogurtovo-bylinková zálivka na všechno

Bylinky rozmixujeme s takovým množstvím jogurtu, aby vzniklo hladké pyré. Pyré vlijeme do misky, vmícháme z...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Nízkotučný jogurt Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře