Nízkotučný jogurt

Nízkotučný jogurt je připravovaný většinou z kravského mléka. Obsahuje v průměru jen 1,5% tuku. Často je ceněný pro obsah živých bakterií, které pomáhají dobrému zažívání, protože upravují žaludeční a střevní mikroflóru. Nejběžnějšími kulturami jsou Streptococcus Salivarius a Lactocillus Bulgaricus. Jogurt se doporučuje nejen pro své blahodárné účinky na lidský organismus, ale také pro své jedinečné chuťové přednosti, kterých lze využít mnoha způsoby. Nízkotučný jogurt se dá přidat téměř do každého druhu jídla od majonéz a dresingů přes předkrmy, hlavní jídla jako jsou omáčky, ve kterých může být použit jako zahušťovadlo, až po dezerty. Mysleme ale na to, že dlouhodobá konzumace nízkotučných výrobků může negativně působit na náš organismus.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář