Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Okoun

Okoun

Přidat na Pinterest
Patří do čeledi okounovitých a je to dravá ryba živící se malými rybkami. Vyskytuje se hojně ve všech typech vod a někde je až přemnožený. Okoun má mohutné tělo, velkou hlavu, na bocích černé pruhy a 2 hřbetní ploutve. Velmi těžce se z něj odstraňují šupiny, protože jsou zarostlé do kůže. Dorůstá délky až 60 cm a váhy až 4 kg. Maso je velice dobré, podobá se masu candáta. Obsahuje kvalitní, lehce stravitelné bílkoviny, zdravé tuky obsahující nenasycené mastné kyseliny, vitaminy rozpustné v tucích, hlavně vitamin D a tím prospívá zdraví. Preventivně působí proti onemocněním srdce a cév a pomáhá snížit hladinu cholesterolu v krvi. Upravit jej můžete pěčením vcelku, grilováním, jako filety a porce, špízy, na olivách, cibuli a česneku nebo na zelenině.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Okoun s pečenou zeleninou

Okoun s pečenou zeleninou

Brambory pořádně omyjeme a neoloupané ja nakrájíme na kolečka. Naskládáme je spolu s paprikou nakrájenou na...

Okoun po zámecku

Okoun po zámecku

Ryby stáhneme z kůže a osolíme. Polovinou másla vymažeme zapékací misku, pomazané dno poklademe polovinou ...

Okoun na oleji

Okoun na oleji

Ryby očistíme a obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou. Potom je prudce opečeme na oleji.

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Okoun Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře