Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Patizon

Patizon

Přidat na Pinterest

Zelenina, odrůda dýně. Charakteristickým poznávacím znamením je především tvar a barva. Zploštělý, diskovitý tvar s výraznými žebry a bílá barva (pokud se jedná o zralý patizon) – nemůžeme si jej při nákupu splést. Největší podíl má v obsahu látek voda a na druhou stranu nejméně cukry, proto je vhodný pro děti a osoby držící diety. Dále je zdrojem sodíku, draslíku, železa a fosforu. Pozitivně působí na naše trávení, pomáhá odplavovat škodlivé látky z těla. Konzumujeme jej syrový, ale tepelnou úpravou na chuti neztratí, spíše naopak. Pokud jej vysmažíme jako řízek – nakrájený na plátky a obalený ve strouhance, získáme tak velmi chutné teplé jídlo, kterému odolá jen málokdo. V kuchyni se patizon hodí i k zapékání a dalším jiným úpravám dle fantazie a chuti. Určitě nás v žádném receptu nezklame.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Patizon jako minutka

Patizon jako minutka

Patizon položíme na prkénko a u stopky ho rovnoměrně nakrájíme na plátky cca 1,5 cm silné. Dáme na rozpálen...

Patizon jako minutka

Patizon jako minutka

Patizon položíme na prkénko a u stopky ho rovnoměrně nakrájíme na plátky cca 1,5 cm silné. Dáme na rozpálen...

Lečo z patizónu

Lečo z patizónu

Patizóny očistíme, pokrájame na pásiky. Rajčiny sparíme a tiež pokrájame. Plátky slaniny ponakrajujeme na k...

Kuřecí špíz s patizonem

Kuřecí špíz s patizonem

Na špejle střídavě napichujeme kousky kuřecího masa, plátky patizonu, měsíčky cibule a kousky paprik. Hoto...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Patizon Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře