Chybějící obrázek

Lečo z patizónu

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
25min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

1036 kalorií
1.0g cukrů
79.0g tuků
71.0g bílkovin


Příprava

Patizóny očistíme, pokrájame na pásiky. Rajčiny sparíme a tiež pokrájame. Plátky slaniny ponakrajujeme na krebienky, opražíme ich do chrumkava a vyberieme na tanier. Do výpeku dáme pokrájanú cibuľu, pridáme patizóny a rajčiny, osolíme, okoreníme pridáme pokrájaný cesnak a udusíme do mäkka. Odkryjeme a šťavu necháme vydusiť. Pridáme na kolieska pokrájané debrecinské párky a premiešame. Vajcia rozšľaháme so smotanou, vlejeme do leča dobre premiešame a povaríme kým nestuhnu. Nakoniec pridáme par posekaných lístkov bazalky.

Tip k receptu

Podávame ozdobené opraženou slaninou, s chlebom alebo so zemiakmi.

přidejte na:
Jozef

16. 11. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vejce dělávám zvlášť
Přidané ingredience: vejce
planeta 06. 07. 2014, 13:51
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobra obmena klasickeho leča
Svetlana 17. 01. 2017, 21:23
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je to chutné lečo, trochu inovované
dušanka 31. 01. 2019, 20:42