Patizon jako minutka
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
15min
Celkový čas
25min
Porce
Nutriční hodnoty
194
kalorií
0.0g
cukrů
5.0g
tuků
6.0g
bílkovin
Příprava
Patizon položíme na prkénko a u stopky ho rovnoměrně nakrájíme na plátky cca 1,5 cm silné. Dáme na rozpálené sádlo a pomalu restujeme, až začne sklovatět. Otočíme. Posypeme jemně krájenou cibulí, kterou rozhrneme tak, aby tvořila hradbu na okraji.
Opatrně vyklepneme vejce, aby se neprotrhla hradba z cibule. Pod pokličkou doděláme tak, aby žloutek byl na měkko.
Na talíři pokapeme Cikánskou či Čertovskou omáčkou a podáváme s vařeným bramborem.
Tip k receptu
Pro milovníky masa:
Před posypáním cibulí položíme na patizon plátek šunky nebo salámu.
Pro vegetariány:
Posypeme jenom strouhanou Nivou.
06. 10. 2015
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.