Patizon jako minutka
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Patizon položíme na prkénko a u stopky ho rovnoměrně nakrájíme na plátky cca 1,5 cm silné. Dáme na rozpálené sádlo a pomalu restujeme, až začne sklovatět. Otočíme. Posypeme jemně krájenou cibulí, kterou rozhrneme tak, aby tvořila hradbu na okraji.
Opatrně vyklepneme vejce, aby se neprotrhla hradba z cibule. Pod pokličkou doděláme tak, aby žloutek byl na měkko.
Na talíři pokapeme Cikánskou či Čertovskou omáčkou a podáváme s vařeným bramborem.
Tip k receptu
Pro milovníky masa:
Před posypáním cibulí položíme na patizon plátek šunky nebo salámu.
Pro vegetariány:
Posypeme jenom strouhanou Nivou.
06. 10. 2015
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
heladon 06. 10. 2015, 15:15

Svetlana 06. 10. 2015, 15:41

majka 08. 10. 2015, 10:35

katka16031 12. 01. 2016, 12:08

hanka 27. 09. 2017, 19:59