Patizon jako minutka

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
15min

Celkový čas

25min

Porce


Nutriční hodnoty

194 kalorií
0.0g cukrů
5.0g tuků
6.0g bílkovin


Příprava

Patizon položíme na prkénko a u stopky ho rovnoměrně nakrájíme na plátky cca 1,5 cm silné. Dáme na rozpálené sádlo a pomalu restujeme, až začne sklovatět. Otočíme. Posypeme jemně krájenou cibulí, kterou rozhrneme tak, aby tvořila hradbu na okraji.
Opatrně vyklepneme vejce, aby se neprotrhla hradba z cibule. Pod pokličkou doděláme tak, aby žloutek byl na měkko.
Na talíři pokapeme Cikánskou či Čertovskou omáčkou a podáváme s vařeným bramborem.

Tip k receptu

Pro milovníky masa:
Před posypáním cibulí položíme na patizon plátek šunky nebo salámu.

Pro vegetariány:
Posypeme jenom strouhanou Nivou.

přidejte na:

06. 10. 2015

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Mohlo by to být dietní jídlo?

heladon 06. 10. 2015, 15:15

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
robievam a je to dobre

Svetlana 06. 10. 2015, 15:41

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobre a dietne

majka 08. 10. 2015, 10:35

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
dobra dieta

katka16031 12. 01. 2016, 12:08

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý minutkový patizon

hanka 27. 09. 2017, 19:59

Přidat komentář