Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Platýs

Platýs

Přidat na Pinterest
Ryba, jiný název Halibut. Jedná se o největší rybu z platýsovitých. Může vážit i přes 15 kg, vyskytuje se v Severním a Baltském moři. Má obrovské hnědě zbarvené tělo, malou hlavu. Maso je velmi křehké s jemnou chutí. K dostání jsou i velikostně menší. Při koupi filet nás nesmí překvapit vyšší cena, která se odvíjí od kvality. Z masa můžeme připravovat steaky, které jen slabě kořeněné, opečené na grilu, chutnají báječně. Jako přílohu používáme ingredience s nepříliš výraznou chutí, nevynikla by pak totiž lahodná chuť masa. Plátky masa můžeme samozřejmě upravovat i podle tradičních receptů, dají se smažit, vařit nebo péct. Vynikající je platýs na slanině.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Jarní platýs s bylinkami

Jarní platýs s bylinkami

Platýse nařízneme na kůži. Osolíme a opepříme ho. Z utřeného česneku, poloviny oleje, šťávy z poloviny li...

Platýs na česneku

Platýs na česneku

Na oleji orestujeme nadrobno posekanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Pridáme pokrájané, umyté, ošúpané rajčia...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Platýs Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře