Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Pršut

Pršut

Přidat na Pinterest
Původem z Itálie, originální název je prosciutto. Má charakteristickou chuť, aroma a barvu, která se liší podle oblasti, kde se vyrábí. Na počátku výroby byla vepřová kýta, ale výsledný produkt se od naší šunky velice liší. Kvalita pršutu se odvíjí od stáří a druhu prasat, také na kvalitě krmiva. Maso se poté ukládá, koření a zraje dlouhou dobu (i přes jeden rok). Poté, co je připraven ke konzumaci, se stává jednou z nejzákladnějších pochutin ve středomořských regionech, najdeme jej na jídelním lístku Itálie, Chorvatska. Vždy si na něm pochutnáte. U nás se prodává za poněkud vyšší cenu, ale chuťová zážitek určitě za ty peníze stojí. Při přípravě pršutu na stůl myslete na to, že se krájí vždy ručně.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Kuřecí závitky s Lučinou

Kuřecí závitky s Lučinou

Lučinu v misce smícháme se lžičkou grilovacího koření a nasekanou petrželkou. Kuřecí prsíčka rozkrojíme na...

Pizzakytičky

Pizzakytičky

V malé misce rozmícháme droždí s cukrem, zředíme vlažnou vodou a necháme asi 10 minut nakynout kvásek. Do ...

Hovězí závitky s rukolou a pršutem

Hovězí závitky s rukolou a pršutem

Maso omyjeme, osušíme a nasolíme a popepříme z obou stran. Pak z jedné strany pomažeme hořčicí. Nachystáme ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Pršut Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře