Pršut
Původem z Itálie, originální název je prosciutto. Má charakteristickou chuť, aroma a barvu, která se liší podle oblasti, kde se vyrábí. Na počátku výroby byla vepřová kýta, ale výsledný produkt se od naší šunky velice liší. Kvalita pršutu se odvíjí od stáří a druhu prasat, také na kvalitě krmiva. Maso se poté ukládá, koření a zraje dlouhou dobu (i přes jeden rok). Poté, co je připraven ke konzumaci, se stává jednou z nejzákladnějších pochutin ve středomořských regionech, najdeme jej na jídelním lístku Itálie, Chorvatska. Vždy si na něm pochutnáte. U nás se prodává za poněkud vyšší cenu, ale chuťová zážitek určitě za ty peníze stojí. Při přípravě pršutu na stůl myslete na to, že se krájí vždy ručně.
Fotogalerie
Nahrát vlastní fotografieKomentáře
Přidat komentář© 2024, Railsformers s.r.o.