Hovězí závitky s rukolou a pršutem

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

292 kalorií
1.0g cukrů
1.0g tuků
8.0g bílkovin


Příprava

Maso omyjeme, osušíme a nasolíme a popepříme z obou stran. Pak z jedné strany pomažeme hořčicí. Nachystáme si plátek sušené šunky nebo pršutu a zabalíme do něj rukolu. Takovýto hotový zámotek vložíme do roštěnky a opět zamotáme. Celou roštěnku poté omotáme nití, aby se nám nerozvinula, a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji pak roštěnky zprudka orestujeme a zalijeme bujónem. Dusíme do měkka. Omáčku potom můžeme zahustit a polít s ní roštěnku. Pokud chceme ale spíše sušší maso, dáme ještě roštěnky na chvíli zapéci a podáváme je s hranolkama a tatarkou.

Tip k receptu

Pokud dáme raději přednost pikantnější chuti, určitě můžeme ještě použít jiné druhy koření, například směsi koření na steak, které použijeme na vnitřní stranu roštěnky. Určitě jej ale nepoužívejte, pokud jste potřeli maso pikantnější hořčicí. Rovněž nezapomínejte být opatrní se solí, protože pršut je sám o sobě velice slaný a pokrm byste měli přesolený.

přidejte na:
Chybí obrázek

23. 08. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
chutne hovädzie závitky

16. 09. 2016, 11:52

Chybí obrázek
dobrý recept

09. 10. 2016, 18:12

Chybí obrázek
závitky majú vybornú chuť

23. 01. 2017, 11:09

Chybí obrázek
závitky velmi dobré

13. 10. 2018, 20:34

Chybí obrázek
chuťovo dobré závitky

14. 05. 2019, 10:56

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.