Hovězí závitky s rukolou a pršutem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Maso omyjeme, osušíme a nasolíme a popepříme z obou stran. Pak z jedné strany pomažeme hořčicí. Nachystáme si plátek sušené šunky nebo pršutu a zabalíme do něj rukolu. Takovýto hotový zámotek vložíme do roštěnky a opět zamotáme. Celou roštěnku poté omotáme nití, aby se nám nerozvinula, a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji pak roštěnky zprudka orestujeme a zalijeme bujónem. Dusíme do měkka. Omáčku potom můžeme zahustit a polít s ní roštěnku. Pokud chceme ale spíše sušší maso, dáme ještě roštěnky na chvíli zapéci a podáváme je s hranolkama a tatarkou.
Tip k receptu
Pokud dáme raději přednost pikantnější chuti, určitě můžeme ještě použít jiné druhy koření, například směsi koření na steak, které použijeme na vnitřní stranu roštěnky. Určitě jej ale nepoužívejte, pokud jste potřeli maso pikantnější hořčicí. Rovněž nezapomínejte být opatrní se solí, protože pršut je sám o sobě velice slaný a pokrm byste měli přesolený.
Petra23. 08. 2009