Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Hovězí závitky s rukolou a pršutem

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 20min
Nutriční hodnoty
292 kalorií 1.0g cukrů 1.0g tuků 8.0g bílkovin

Příprava

Maso omyjeme, osušíme a nasolíme a popepříme z obou stran. Pak z jedné strany pomažeme hořčicí. Nachystáme si plátek sušené šunky nebo pršutu a zabalíme do něj rukolu. Takovýto hotový zámotek vložíme do roštěnky a opět zamotáme. Celou roštěnku poté omotáme nití, aby se nám nerozvinula, a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji pak roštěnky zprudka orestujeme a zalijeme bujónem. Dusíme do měkka. Omáčku potom můžeme zahustit a polít s ní roštěnku. Pokud chceme ale spíše sušší maso, dáme ještě roštěnky na chvíli zapéci a podáváme je s hranolkama a tatarkou.

Bulb Tip k receptu

Pokud dáme raději přednost pikantnější chuti, určitě můžeme ještě použít jiné druhy koření, například směsi koření na steak, které použijeme na vnitřní stranu roštěnky. Určitě jej ale nepoužívejte, pokud jste potřeli maso pikantnější hořčicí. Rovněž nezapomínejte být opatrní se solí, protože pršut je sám o sobě velice slaný a pokrm byste měli přesolený.


Přidat na Pinterest
Petra

23. 08. 2009, Recept navštíven: 4167x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutne hovädzie závitky

16. 09. 2016, 11:52

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept

09. 10. 2016, 18:12

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
závitky majú vybornú chuť

23. 01. 2017, 11:09

Přidat komentář

Facebook komentáře