Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Ras al-hanout

Ras al-hanout

Použití v kuchyni

Jeho chuť je založena na kombinaci černého pepře, semínek koriandru, hřebíčku, kardamonu, kurkumy, kmínu, skořice, zázvoru, soli, papriky, muškátového oříšku a dalších koření v poměru, jenž zůstává tajemstvím mnoha domů s kořením. Využívá se především na kořenění drůbeže, ryb a jehněčího. Výborně se hodí k ochucení zeleniny, hlavně dýně, lilku nebo mrkve.

Rady

Špetka této směsi se může přidat do kávy, ale pozor na dávkování, protože koření je velice aromatické.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Tresčí filety s pomerančovým kuskusem

Tresčí filety s pomerančovým kuskusem

Filety okořeníme. Kuskus zalijeme 500 ml horké vody a necháme 5 minut stát. Cibuli smažíme na másle asi...

Lilkový tažín s citróny a meruňkami

Lilkový tažín s citróny a meruňkami

Lilky nakrájíme na velké kusy a opečeme je na dvou lžících oleje dozlatova. Cibule nakrájíme najemno. Zázv...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Ras al-hanout Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře