Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Lilkový tažín s citróny a meruňkami

Lilkový tažín s citróny a meruňkami
Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 1h 0min
Celkový čas: 1h 20min , porce

452 kalorií, 18.0g cukrů, 26.0g tuků, 5.0g bílkovin

Příprava

Lilky nakrájíme na velké kusy a opečeme je na dvou lžících oleje dozlatova.
Cibule nakrájíme najemno. Zázvor nastrouháme. Obojí opečeme na zbylém oleji v jiné pánvi spolu se solí a pepřem.
Citróny oloupeme tak, abychom získali plátky kůry. Plátky kůry z jednoho citrónu nasekáme na jemno.
Rajčata nakrájíme na kousky. Mátu a petrželku nakrájíme na jemno.
Sezamová semínka opečeme nasucho v pánvi.
Šafrán vaříme ve vývaru. Po chvíli přidáme citrónovou kůru, meruňky a rajčata, med a citrónovou šťávu (množství dle chuti). Přidáme i cibulovou směs a lilky. Vaříme 30 minut, dochutíme podle chuti.
Podáváme posypané petrželkou a mátou a sezamovými semínky.

Bulb Tip k receptu

Podáváme s řeckým jogurtem a bulgurem.

sonizna

19. 11. 2015, Recept navštíven: 503x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Lilkový tažín s citróny a meruňkami

Lilkový tažín s citróny a meruňkami

Lilky nakrájíme na velké kusy a opečeme je na dvou lžících oleje dozlatova. Cibule nakrájíme najemno. Zázv...

Zobrazit všechny podobné recepty k Lilkový tažín s citróny a meruňkami Link-arrow

Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
s jogurtom je to vyborné

19. 11. 2015, 12:07

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

24. 11. 2015, 14:58

Jana Smidži
Restaurant_star
Zdá se mi to finančně náročnější a nevím, co je to ras al-hanout a kdy se tam přidává.
Přidané ingredience: ras al-hanout

25. 11. 2015, 18:38

Přidat komentář

Facebook komentáře