Lilkový tažín s citróny a meruňkami

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

452 kalorií
18.0g cukrů
26.0g tuků
5.0g bílkovin


Příprava

Lilky nakrájíme na velké kusy a opečeme je na dvou lžících oleje dozlatova.
Cibule nakrájíme najemno. Zázvor nastrouháme. Obojí opečeme na zbylém oleji v jiné pánvi spolu se solí a pepřem.
Citróny oloupeme tak, abychom získali plátky kůry. Plátky kůry z jednoho citrónu nasekáme na jemno.
Rajčata nakrájíme na kousky. Mátu a petrželku nakrájíme na jemno.
Sezamová semínka opečeme nasucho v pánvi.
Šafrán vaříme ve vývaru. Po chvíli přidáme citrónovou kůru, meruňky a rajčata, med a citrónovou šťávu (množství dle chuti). Přidáme i cibulovou směs a lilky. Vaříme 30 minut, dochutíme podle chuti.
Podáváme posypané petrželkou a mátou a sezamovými semínky.

Tip k receptu

Podáváme s řeckým jogurtem a bulgurem.

přidejte na:
Chybí obrázek

19. 11. 2015

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
s jogurtom je to vyborné

19. 11. 2015, 12:07

Chybí obrázek
vyskúšam

24. 11. 2015, 14:58

Chybí obrázek
Zdá se mi to finančně náročnější a nevím, co je to ras al-hanout a kdy se tam přidává.
Přidané ingredience: ras al-hanout

25. 11. 2015, 18:38

Chybí obrázek
niekedy vyskúšam, vyzera to zaujímavo

15. 06. 2019, 20:37

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.