Lilkový tažín s citróny a meruňkami
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
452
kalorií
18.0g
cukrů
26.0g
tuků
5.0g
bílkovin
Příprava
Lilky nakrájíme na velké kusy a opečeme je na dvou lžících oleje dozlatova.
Cibule nakrájíme najemno. Zázvor nastrouháme. Obojí opečeme na zbylém oleji v jiné pánvi spolu se solí a pepřem.
Citróny oloupeme tak, abychom získali plátky kůry. Plátky kůry z jednoho citrónu nasekáme na jemno.
Rajčata nakrájíme na kousky. Mátu a petrželku nakrájíme na jemno.
Sezamová semínka opečeme nasucho v pánvi.
Šafrán vaříme ve vývaru. Po chvíli přidáme citrónovou kůru, meruňky a rajčata, med a citrónovou šťávu (množství dle chuti). Přidáme i cibulovou směs a lilky. Vaříme 30 minut, dochutíme podle chuti.
Podáváme posypané petrželkou a mátou a sezamovými semínky.
Tip k receptu
Podáváme s řeckým jogurtem a bulgurem.
sonizna19. 11. 2015
Ingredience
- 2 ks lilku
- 2 ks cibule
- 2 ks citrónu
- 120 g meruněk
- 200 g rajčat
- 300 ml zeleninového vývaru
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce zázvoru
- 1 lžíce včelího medu
- 2 lžíce petrželové natě
- 2 lžíce máty peprné
- 2 lžičky sezamu
- 1,5 lžičky ras al-hanout
- 1,5 lžičky mleté papriky
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1 špetka šafránu
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: ras al-hanout
Jana Smidži 25. 11. 2015, 19:38
© 2024, Railsformers s.r.o.