Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Lilkový tažín s citróny a meruňkami

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 20min
Nutriční hodnoty
452 kalorií 18.0g cukrů 26.0g tuků 5.0g bílkovin

Příprava

Lilky nakrájíme na velké kusy a opečeme je na dvou lžících oleje dozlatova.
Cibule nakrájíme najemno. Zázvor nastrouháme. Obojí opečeme na zbylém oleji v jiné pánvi spolu se solí a pepřem.
Citróny oloupeme tak, abychom získali plátky kůry. Plátky kůry z jednoho citrónu nasekáme na jemno.
Rajčata nakrájíme na kousky. Mátu a petrželku nakrájíme na jemno.
Sezamová semínka opečeme nasucho v pánvi.
Šafrán vaříme ve vývaru. Po chvíli přidáme citrónovou kůru, meruňky a rajčata, med a citrónovou šťávu (množství dle chuti). Přidáme i cibulovou směs a lilky. Vaříme 30 minut, dochutíme podle chuti.
Podáváme posypané petrželkou a mátou a sezamovými semínky.

Bulb Tip k receptu

Podáváme s řeckým jogurtem a bulgurem.


Přidat na Pinterest
sonizna

19. 11. 2015, Recept navštíven: 772x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
s jogurtom je to vyborné

19. 11. 2015, 12:07

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

24. 11. 2015, 14:58

Jana Smidži
Restaurant_star
Zdá se mi to finančně náročnější a nevím, co je to ras al-hanout a kdy se tam přidává.
Přidané ingredience: ras al-hanout

25. 11. 2015, 18:38

Přidat komentář

Facebook komentáře