Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Roquefort (rokfór)

Sýrovo-cibulové bramborové lodičky

Sýrovo-cibulové bramborové lodičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vařených brambor, 50 g goudy, 50 g roquefortu, 50 g parmazánu, 10 g eidamu, 50 g Nivy, 1 lžička másla, 1 lžička slunečnicového oleje, 5 cibulí, 1/2 lžičky včelího medu, 2 špetky soli, špetka grilovacího koření na zeleninu

Předem uvařené brambory vydlabeme. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme olej a med. Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké kolečka. Vložíme na pánev a smažíme dozlatova. Dochutíme grilovacím kořením na zeleninu. Cibulka krásně zkaramelizuje. 5 druhů...

Variace s roquefortem a pažitkou

Variace s roquefortem a pažitkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tmavého toastového chleba, 100 g sýru typu roquefort, svazek čerstvé pažitky

V jednoduchosti je síla! Z toastového chleba vykrajovátky tvořte hvězdičky a poskládejte je vedle sebe na plech potažený pečicím papírem. Na každou hvězdičku položte kousek sýru a celý plech následně nasměrujte do trouby rozpálené na 180°C. Nechte...

Košíčky s rokfórovou pěnou

Košíčky s rokfórovou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g listového těsta, 100 g roquefortu, 1 stroužek česneku, 2 lžíce másla, 2 lžíce strouhaných vlašských ořechů, 1 žloutek, hladká mouka na rozválení těsta

Listové těsto vyválíme na pomoučeném vále, vykrojíme 12 koleček, které vmáčkneme do formiček na košíčky a potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 5-6 minut. Upečené košíčky vyklepneme z formiček a necháme vychladnout. M...

Telecí řezy se sýrem niva a rokfórovou omáčkou

Telecí řezy se sýrem niva a rokfórovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecích kotlet (4 ks), 1 vejce, 1 bílek, 3 lžíce hladké mouky, 50 g postrouhané Nivy, 3 lžíce strouhanky, 1 citrón na ozdobu, sůl podle potřeby, 50 ml olivového oleje, Na omáčku: 60 g strouhaného roquefortu, 50 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml sladké smetany, troška mletého pepře, špetka strouhaného muškátoveho ořechu, špetka soli

Štyri teľacie kotlety (po 150 g ) zľahka naklepeme, posolíme a pomúčime. Do vyšľahaného bielka pridáme postrúhaný syr Niva. Touto zmesou natrieme rezne, obalíme ich v múke, rozšľahanom vajci a v strúhanke a do zlatova vypražíme na oleji. Ozdobíme ...

Rokfórovo-nivová pěna

Rokfórovo-nivová pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg másla, 15 dkg roquefortu (rokfóru), 15 dkg Nivy, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), petrželka

Máslo utřeme se sýrem. Pak do sýra zlehka přidáme ušlehanou smetanu. Pěnu ozdobně stříkáme na chlebíčkovou veku a zdobíme petrželkou.