Telecí řezy se sýrem niva a rokfórovou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
30min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
380
kalorií
1.0g
cukrů
1.0g
tuků
11.0g
bílkovin
Příprava
Štyri teľacie kotlety (po 150 g ) zľahka naklepeme, posolíme a pomúčime. Do vyšľahaného bielka pridáme postrúhaný syr Niva. Touto zmesou natrieme rezne, obalíme ich v múke, rozšľahanom vajci a v strúhanke a do zlatova vypražíme na oleji. Ozdobíme citrónom. OMÁĆKA: Strúhaný Rokfór, maslo, soľ, mleté čierne korenie, trochu postrúhaného muškátového oriešku, múku a smotanu zmiešame a krátko povaríme. Potom precedíme a podávame k rezňom.
Tip k receptu
Podávame s mladými zemiakmi a s omáčkou.
Jozef09. 12. 2010
Ingredience
- 1 vejce
- 1 bílek
- 1 citrón na ozdobu
- 600 g telecích kotlet (4 ks)
- 50 g postrouhané Nivy
- Na omáčku: 60 g strouhaného roquefortu
- 50 g másla
- 50 ml olivového oleje
- 200 ml sladké smetany
- 3 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce strouhanky
- sůl podle potřeby
- 1 lžíce hladké mouky
- špetka strouhaného muškátoveho ořechu
- špetka soli
- troška mletého pepře
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.