Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Roquefort (rokfór)

Roquefort (rokfór)

Přidat na Pinterest

Sýr, původem z Francie. Jedná se o druh plísňového sýra, bez svrchní kůrky. Charakteristickým znakem je modrá plíseň, která vytváří v sýru žilky. Barva je bílá, při krájení je měkký, chuť je mírně slaná. Obsahuje velké množství tuku, bílkovin a vápníku. Výborně chutná podávaný s pečivem a pečlivě vybraným vínem. Při nákupu kvalitního plísňového sýru nás nesmí překvapit vyšší cena, která se odráží od doby výroby a zrání.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Sýrovo-cibulové bramborové lodičky

Sýrovo-cibulové bramborové lodičky

Předem uvařené brambory vydlabeme. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme olej a med. Cibuli očistíme a nakrá...

Variace s roquefortem a pažitkou

Variace s roquefortem a pažitkou

V jednoduchosti je síla! Z toastového chleba vykrajovátky tvořte hvězdičky a poskládejte je vedle sebe na p...

Košíčky s rokfórovou pěnou

Košíčky s rokfórovou pěnou

Listové těsto vyválíme na pomoučeném vále, vykrojíme 12 koleček, které vmáčkneme do formiček na košíčky a p...

Telecí řezy se sýrem niva a rokfórovou omáčkou

Telecí řezy se sýrem niva a rokfórovou omáčkou

Štyri teľacie kotlety (po 150 g ) zľahka naklepeme, posolíme a pomúčime. Do vyšľahaného bielka pridáme post...

Rokfórovo-nivová pěna

Rokfórovo-nivová pěna

Máslo utřeme se sýrem. Pak do sýra zlehka přidáme ušlehanou smetanu. Pěnu ozdobně stříkáme na chlebíčkovou ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Roquefort (rokfór) Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře