Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Salko

Salko

Přidat na Pinterest

Kondenzovaný mléčný výrobek. Proces kondenzování spočívá v odpaření vody, tím se mléko zahušťuje a stavá se trvanlivější. Přidá-li se do něj cukr, vznikne kondenzované mléko slazené. Nově můžete koupit i kakaové. Plní se do plechovek a před zatavením se steriluje. Trvanlivost je dlouhodobá i při skladování v pokojové teplotě. Otevřené dejte do lednice a dlouho neuchovávejte. Obsah tuku se pohybuje okolo 9%. V obchodech seženete tento produkt i pod jinými značkami. Pokud hodně a rádi pečete nemělo by toto mléko u vás v kuchyni chybět. Ponořené do vody ho povařte nejméně 2 hodiny a nechte vychladnout. Vařením zkaramelizuje. Pak jej vymíchejte s měkkým máslem a získáte výborný krém do dortů, řezů a zákusků. Neméně dobré jsou salkokuličky s kokosem, připomínající známou cukrovinku s mandlí uvnitř nebo domácí vaječný, kávový či čokoládový likér. Spolu s cukrem, kukuřičným sirupem a mandlovým likérem z něj lze připravit i domácí marcipán. Chuťově dobrý, ale rychleschnoucí, vhodný na postavičky a květinky.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Zmrzlina dle chuti

Zmrzlina dle chuti

Šlehačku vyšleháme do tuha a přidáme salko. Potom dle chuti přidáme jahody, banán, višně nebo čokoládu. Po...

Úlky polité čokoládou

Úlky polité čokoládou

Piškoty a ořechy umeleme najemno a smícháme je s cukrem a kakaem (pro tmavší barvu do kakaa přidáme před vm...

Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Šlehačku vylijeme do hrnce a zahřejeme. Poté přidáme čokoládu, nalámané tyčinky ledových kaštanů a necháme ...

3 Bit

3 Bit

Mouku hladkou smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr krupici, kakao a zamícháme. Nakonec přidáme vejce,...

Domácí Baileys

Domácí Baileys

Plechovky Salka dáme na 2 hodiny vařit (z toho 1.5 hodiny necháme jen mírně bublat). Zatím si v mléce bez ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Salko Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře