Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Strouhané ořechy

Strouhané ořechy

Přidat na Pinterest

Strouhaná nebo mletá jádra skořápkových plodů, obvykle lískových oříšků nebo mandlí. Koupit je můžete v sáčku o hmotnosti 100-200g. Jsou určea k přípravě náplní do koláčů a jiných pekárenských výrobků, do náplní a punčovin, nepečeného cukroví i do těst na moučníky. Hodí se i jako posypka na lívance, palačinky, poháry a dezerty, přidávají se i do žmolenky - drobenky na ovocné koláče a crumble. Ořechy jsou zdrojem vitaminu E, který chrání nervový systém. Říká se jim legračně "potravina pro mozek". Obsahují řadu minerálů, např. hořčík, vápník, fosfor, ale také velké množství tuku. Jsou těžké na žaludek, denně vám postačí asi 10 kousků, cca 20g. Mohou žluknout a napadají je plísně, proto je skladujte v suchu a temnu. Jsou to elergeny.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Nepečené kuličky

Nepečené kuličky

Tatranky čokoládové nebo lískooříškové rozdrtíme (třeba v mixéru). Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem ...

Krém z pečených jablek

Krém z pečených jablek

Čtyři větší jablka opláchneme a upečeme v troubě na plechu. Poté z jablek stáhneme slupku, odstraníme jadři...

Ořechová bábovka s jablky a rumem

Ořechová bábovka s jablky a rumem

Z vajec, moučkového cukru a vanilkového cukru utřeme pěnu. Postupně přidáváme veškeré ingredience, mouku s ...

Ořechový dort

Ořechový dort

Vejce utřeme s moučkovým cukrem, přidáme olej, mleté ořechy, mléko, mouku a prášek do pečiva. Umícháme těst...

Ořechovo-rumová bábovka

Ořechovo-rumová bábovka

Žloutky, cukr a máslo mícháme 20 minut. Droždí rozmícháme ve vlažném mléce s trochou cukru a za stálého míc...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Strouhané ořechy Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře