Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Tabasco

Tabasco

Přidat na Pinterest

Je připravováno z malé pálivé červené papričky (Tabasco pepper), která pochází původem ze státu Tabasco na východě Mexika. Vyrábí se již přes 130 let a stále podle původní receptury. K výrobě se používají zmíněné papričky Tabasco, vinný ocet a soli. Vybrané papričky jsou drceny a smíchány s místní vytěženou solí a nechávají se dlouho dobu odležet v dubových sudech. Následně je přidán francouzský bílý vinný ocet a opět se směs nechává odležet – celý proces trvá až tři roky. Hotová omáčka je filtrována a stáčena do typických lahví. Omáčku Tabasco můžeme přidávat do velkého počtu jídel, neobejde se bez ní ani populární koktejl „Bloody Mary“.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Dušené jehněčí s tymiánem

Dušené jehněčí s tymiánem

Tymián a majoránku nasekáme, smícháme je s na jemno nakrájenou cibulí a česnekem a tabascem. Do této směsi ...

Pomerančový salát se sýrem

Pomerančový salát se sýrem

Velké pomeranče oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme také na tenké plátky. Sýr...

Kuřecí kousky ála buřty na pivu

Kuřecí kousky ála buřty na pivu

Maso ze stehen nakrájíme na menší kousky, lehce osolíme, opepříme, posypeme paprikou a promícháme. Cibuli ...

Avokádo se šunkovou pěnou

Avokádo se šunkovou pěnou

Šunku, je-li třeba, zbavíme kůže, nakrájíme na kostičky a v mixéru rozmixujeme. K šunce přidáme smetanu a ...

Polévka z tykve

Polévka z tykve

Cibuľu nadrobno pokrájame, tekvicové jadierka trocha opražíme na panvici. Cibuľu vložíme do polievkového hr...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Tabasco Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře