Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Tahini

Tahini

Přidat na Pinterest

Jedná se o pastu vyrobenou našleháním rozmělněných sezamových semínek. Po přidání vody, česneku, citronové šťávy a římského kmínu je tato pasta skvělá ke kebabům. Jinak se používá jako pomazánka, vhodná je na sendviče, nebo se míchá se zeleninou, jako je česnek, popř. cibule kořeněná cayennským pepřem. Takto lze připravit různé dip-omáčky, dresinky či saláty. Je typickou surovinou tradičního pokrmu Blízkého Východu zvaného „Chumus“. Tahini je součástí zdravé výživy.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Tahini omáčka s citrónem

Tahini omáčka s citrónem

Česnek prolisujeme a smícháme se solí. Přidáme pastu tahini a pořádně zamícháme. Za stálého míchání přidá...

Hummus

Hummus

Nejprve uvaříme cizrnu, klidně o něco více než normálně, aby se dala snadno rozdrtit. Vyndáme ji z vody, kt...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Tahini Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
V receptech libanonské kuchyně se používá tahini do sladkých moučníků a polev.Trochu mě to udivuje, protože v jakémkoliv receptu, který jsem našla na netu, se při její přípravě používá česnek...

Astheart 08. 06. 2011, 17:20

Facebook komentáře