Tahini omáčka s citrónem
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
0min
Celkový čas
10min
Porce
Nutriční hodnoty
396
kalorií
0.0g
cukrů
30.0g
tuků
12.0g
bílkovin
Příprava
Česnek prolisujeme a smícháme se solí. Přidáme pastu tahini a pořádně zamícháme.
Za stálého míchání přidáme šťávu z citrónů – směs by měla zesvětlat a zhoustnout. Ochutnáme a pokud se nám to zdá málo kyselé, přidáme více citrónové šťávy.
Necháme 30 - 60 minut stát.
Podáváme posypané paprikou a zakápnuté olejem.
Tip k receptu
Tuto omáčku používáme jako dip ke grilovanému či pečenému masu a zelenině či k chlebu, do hamburgerů atd.
sonizna16. 11. 2015
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.