Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Telecí mleté maso

Telecí mleté maso

Přidat na Pinterest
Jde o maso mladých turů domácích. Maso bývá světle růžové až červené, odvíjí se od stáří, pohlaví a kvalitě výživy poraženého dobytka. Má charakteristickou chuť i aroma, obsahuje mastné kyseliny a má vysoký podíl svalových bílkovin, což způsobuje kompaktnost a hutnost masa, které drží pevně u sebe. Mladé maso poznáme podle jemných vláken masa, je libové a jemné, lehce stravitelné. Do směsi mletého masa se přidává koření (sůl, pepř, majoránka a další), které podtrhují a zvýrazňují chuť. Mleté maso využijeme k plnění masových rolád, můžeme z něj připravovat např. karbanátky.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Sekaná Polpettone Triestino podle Gurmetu

Sekaná Polpettone Triestino podle Gurmetu

Troubu rozehřejeme na 180°C. Housku nakrájíme na kostičky a necháme rozmočit v mléce. Do mísy prolisujeme u...

Máslový telecí řízek

Máslový telecí řízek

Mäso zomelieme s namočenými žemľami, pridáme surové vajcia, petržlenovú vňať pokrájanú na drobno, nastrúhan...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Telecí mleté maso Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře