Tortellini

Italské těstovinové taštičky, které jsou plněné různými surovinami, jako třeba kuřecím masem, vepřovým masem nebo sýrem. Tortellini připravíme z nudlového těsta, které válíme na výšku jednoho milimetru. Nakrájíme takto připravené těsto na čtverce v šířce zhruba deseti centimetrů a můžeme plnit zvolenou surovinou. Každý naplněný čtverec pak přeložíme přes sebe, aby vznikly trojúhelníky. Pak je srolujeme od nejdelší strany ke špičce a oba konce ohneme směrem k sobě a přeložíme. V místě přeložení přitiskneme oba konce k sobě. Vaříme v osolené vodě nebo vývaru.

zdroj druhého obrázku: dreamstime.com

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Ja kupujem hotové tortellini plnené syrom a robím k nim na cibuľke opraženú kyslú kapustu a je to vynikajúce na jedno balenie 25O g stačí 500 g kapusty.

dalila48@azet.sk 30. 09. 2012, 08:49