Tortellini
Italské těstovinové taštičky, které jsou plněné různými surovinami, jako třeba kuřecím masem, vepřovým masem nebo sýrem. Tortellini připravíme z nudlového těsta, které válíme na výšku jednoho milimetru. Nakrájíme takto připravené těsto na čtverce v šířce zhruba deseti centimetrů a můžeme plnit zvolenou surovinou. Každý naplněný čtverec pak přeložíme přes sebe, aby vznikly trojúhelníky. Pak je srolujeme od nejdelší strany ke špičce a oba konce ohneme směrem k sobě a přeložíme. V místě přeložení přitiskneme oba konce k sobě. Vaříme v osolené vodě nebo vývaru.
zdroj druhého obrázku: dreamstime.com
Fotogalerie
Nahrát vlastní fotografieKomentáře
Přidat komentář© 2024, Railsformers s.r.o.
dalila48@azet.sk 30. 09. 2012, 10:49