Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Uzená krkovice

Uzená krkovice

Přidat na Pinterest
Tepelně opracované maso. Výrobek se ponechá nějakou dobu v teplém kouři, který vzniká hořením dřeva. Před samotným uzením se maso musí určitý čas nakládat do slaného nálevu, tím se konzervuje. Kouř pak maso vysušuje, ještě více konzervuje a dodává mu charakteristickou a nezměnitelnou chuť i vzhled. Uzená krkovice má delší dobu trvanlivosti, vydrží, i pokud nemáme možnost chlazení. Maso krkovice je šťavnaté a masité, můžeme z něj připravovat pečeni nebo je vhodné na řízky, ty se dají grilovat, smažit. Výborně chutná v kombinaci se sušenými švestkami, červenou paprikou, jako přílohu podáváme různě upravené brambory.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Čočka s uzeným a sázeným vejcem

Čočka s uzeným a sázeným vejcem

Čočku namočíme den předem. Maso a čočku uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme ji na másl...

Zelenina na pánvi s rýží a uzeným masem

Zelenina na pánvi s rýží a uzeným masem

Rýži uvaříme podle návodu. Uzené maso nakrájíme na kostičky a opečeme je na oleji dozlatova. Přidáme brok...

Bůček s nádivkou z bylinek a černého piva

Bůček s nádivkou z bylinek a černého piva

Nejprve si připravíme nádivku – housky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Uzené maso nakrájíme na kos...

Strapačky s kysaným zelí a uzeným

Strapačky s kysaným zelí a uzeným

Brambory nastrouháme najemno, smícháme je s moukou, vejci, solí a pepřem. Toto těsto protlačíme přes struha...

Fazolový salát s křenovou majonézou a uzeným masem

Fazolový salát s křenovou majonézou a uzeným masem

Konzervované fazolky slijeme (můžeme použít lžičku láku), přidáme na kostičky pokrájené uzené, majonézu, sm...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Uzená krkovice Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře