Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Vepřové ramínko

Brambory po alsasku

Brambory po alsasku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g jehněčího hřbetu bez kosti, 350 g vepřového ramínka, 3 stroužky česneku, 3 ks cibule, 1 malý svazek tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 ks bobkového listu, 5 kuliček pepře, 500 ml bílého vína (ryzlink), 2 ks pórku, 1-2 ks mrkve, 1 kg brambor, 2 lžičky soli, 1 špetka mletého pepře

Česnek posekáme, jednu oloupanou cibuli na­krájíme na kolečka. Bylinky omyjeme a osušíme a spolu s pepřem, vínem, pokrájenou cibulí a česnekem smícháme v míse. Maso pokrájíme na kost­ky, naložíme do marinády, přiklopíme a uložíme přes noc do chlad...

Radoušova mlsnota

Radoušova mlsnota

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového ramínka, 2 menší cibule, 3 stroužky česneku, 1-2 papriky, 1 střední pórek, sůl, pepř, 1 malá lžička Vegety, 100 g anglické slaniny, olej na smažení

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky, které osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme. Papriky vyjádříme a nakrájíme na nudličky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme nad...

Řecký Guláš

Řecký Guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 lžic oleje, 600 g vepřové plece nebo ramínka, 1 cibule, sůl, mletý pepř, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce hladké mouky, 4 lžíce strouhaného sýru, 3 vejce, 1 citrón

Na rozehřátém oleji osmahneme ze všech stran maso nakrájené na kostky a přidáme cibuli nakrájenou nadrobno.Vše chvíli opékáme,pak osolíme,opepříme,vmícháme papriku,mírně podlijeme a dusíme.Podle potřeby podléváme.Nakonec štávu zaprášíme moukou,pov...

Vepřové na pórku

Vepřové na pórku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g vykostěného vepřového ramínka, 1 lžíce oleje, sůl, pepř, 1 lžička šalvěje, 1 lžička tymiánu, 1 dcl bílého vína, 1 kg pórku, 4 stroužky česneku, hovězí vývar

Maso nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme a na rozpáleném oleji opečeme. Okořeníme šalvějí a tymiánem, podlijeme vínem a půl hodiny dusíme. Pórek nakrájíme na kousky dlouhé asi 5 cm. Až se šťáva z masa vydusí, přilijeme vývar, přidáme na plátky ...