Brambory po alsasku
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Česnek posekáme, jednu oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Bylinky omyjeme a osušíme a spolu s pepřem, vínem, pokrájenou cibulí a česnekem smícháme v míse. Maso pokrájíme na kostky, naložíme do marinády, přiklopíme a uložíme přes noc do chladu. Poté vyjmeme z marinády.
Pórek omyjeme a očistíme, oloupeme zbylé 3 cibule a vše pokrájíme na kolečka. Mrkev a brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
Brambory, zeleninu a maso navrstvíme do římského hrnce. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Zalijeme marinádou. Římský hrnec přiklopíme víkem a dusíme asi 2 hodiny. Podáváme v římském hrnci.
Tip k receptu
Lze zapéct i v normálním pekáči, ale římský hrnec ničím nenahradíš.
bookmen14. 02. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
slavuska 27. 12. 2012, 11:36

palino 23. 05. 2016, 09:56

dušanka 20. 02. 2017, 19:56

hanka 14. 03. 2017, 10:36

Svetlana 01. 10. 2019, 22:30

majka 25. 10. 2019, 10:33