Brambory po alsasku

Obtížnost

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
2h 0min

Celkový čas

3h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

756 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
22.0g bílkovin


Příprava

Česnek posekáme, jednu oloupanou cibuli na­krájíme na kolečka. Bylinky omyjeme a osušíme a spolu s pepřem, vínem, pokrájenou cibulí a česnekem smícháme v míse. Maso pokrájíme na kost­ky, naložíme do marinády, přiklopíme a uložíme přes noc do chladu. Poté vyjmeme z marinády.
Pórek omyjeme a očistíme, oloupeme zbylé 3 ci­bule a vše pokrájíme na kolečka. Mrkev a brambo­ry oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
Brambory, zeleninu a maso navrstvíme do řím­ského hrnce. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Zalijeme marinádou. Římský hrnec přiklopíme víkem a dusíme asi 2 hodiny. Podáváme v římském hrnci.

Tip k receptu

Lze zapéct i v normálním pekáči, ale římský hrnec ničím nenahradíš.

přidejte na:
Chybí obrázek

14. 02. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Sice je to výborné, ale finančně tedy hoodně náročné

27. 12. 2012, 11:36

Chybí obrázek
stojí to niečo, ale je to velmi dobre

23. 05. 2016, 09:56

Chybí obrázek
niekedy sa to pokusim vyskúšať

20. 02. 2017, 19:56

Chybí obrázek
je to vyborný recept

14. 03. 2017, 10:36

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.