Brambory po alsasku
Obtížnost
Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření
2h 0min
Celkový čas
3h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
756
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
22.0g
bílkovin
Příprava
Česnek posekáme, jednu oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Bylinky omyjeme a osušíme a spolu s pepřem, vínem, pokrájenou cibulí a česnekem smícháme v míse. Maso pokrájíme na kostky, naložíme do marinády, přiklopíme a uložíme přes noc do chladu. Poté vyjmeme z marinády.
Pórek omyjeme a očistíme, oloupeme zbylé 3 cibule a vše pokrájíme na kolečka. Mrkev a brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky.
Brambory, zeleninu a maso navrstvíme do římského hrnce. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Zalijeme marinádou. Římský hrnec přiklopíme víkem a dusíme asi 2 hodiny. Podáváme v římském hrnci.
Tip k receptu
Lze zapéct i v normálním pekáči, ale římský hrnec ničím nenahradíš.
bookmen14. 02. 2012
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.