Kuřecí stehýnka na kari
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Očistíme cibuli a nasekáme.
Očistíme jablka, nakrájíme je na čtvrtky a pak na malé kousky.
Kuřecí stehýnka, cibuli a jablka vložíme do nádoby Zepter o objemu 4,2 l (TF-042-20), přidáme 1,5 šálku vody a přiklopíme poklicí Syncro-Clik od Zepter pro tlakové vaření(TF-420-20).
Zapneme zdroj ohřevu a jakmile se červený knoflík vysune do horní polohy a zůstane v ní, zmírníme intenzitu ohřevu na minimum a necháme 30 minut vařit (šipka indikátoru tepelné regulace se nachází v zeleném poli).
Po 20 minutách zdroj ohřevu vypneme a necháme nádobu na plotýnce. Před otevřením zmáčkneme červený knoflík na poklici Syncro-Clik, abychom uvolnili zbytkový tlak.
Vyjmeme kuřecí stehýnka a uložíme na teplé místo.
Obsah nádoby rozmixujeme pomocí mixéru MixSy (VO-022-K) na omáčku.
Kuřecí stehýnka vložíme do hluboké servírovací misky (TF-986-24).
Podle chuti osolíme a opepříme a přidáme několik kapek extra panenského olivového oleje.
Přelijeme připravenou omáčkou.
Posypeme sekanou zelenou petrželkou a kari kořením.
Podáváme teplé.
Tip k receptu
Tento pokrm je vynikající s „rýžovým pilafem” nebo rýží.
Zepter04. 04. 2012