Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Pohankové kroupy vařené

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 0min , Čas vaření: 10min
Celkový čas: 10min , porce

318 kalorií, 0.0g cukrů, 2.0g tuků, 12.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Kroupy propláchneme, dáme vařit vodu, asi 1,5 x víc než máme krup. Do vroucí osolené vody dáme kroupy a vaříme asi 4 minuty (pokud jsme dali moc vody, tak trochu déle, aby se vyvařila) a necháme pár minut "dojít" a pak zakápneme olivovým olejem.

Bulb Tip k receptu

Rozhodně nesléváme vodu, protože bychom přišli o vitamín P(rutin), pro který je pohanka oblíbená.

Peta S

02. 03. 2010, Recept navštíven: 6325x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Pohankové kroupy vařené

Pohankové kroupy vařené

Kroupy propláchneme, dáme vařit vodu, asi 1,5 x víc než máme krup. Do vroucí osolené vody dáme kroupy a vař...

Pohankové karbanátky

Pohankové karbanátky

Kapustu uvaříme v hrnci. Vývarem z kapusty přelijeme pohankovou lámanku, kterou jsme si připravili do mísy ...

Pohankové karbanátky s uzeným sýrem

Pohankové karbanátky s uzeným sýrem

Pohanku propláchneme na sítu pod tekoucí vodou. Dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla asi 2 cm nad p...

Zobrazit všechny podobné recepty k Pohankové kroupy vařené Link-arrow

Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Pohanku dělávám často, jen přidávám špetku Vegety bez glutamátu.
Přidané ingredience: špetka Vegety bez glutamátu

13. 03. 2013, 18:08

Přidat komentář
Ajaja
Pohanku mám ráda, dost často ji používám místo nudlí do vývaru, kde jí to se zeleninkou a masem dobře ladí.

Ajaja 02. 03. 2010, 17:02

Facebook komentáře