Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Rybízová marmeládová směs

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 0min
Nutriční hodnoty
3990 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Rybíz a další ovoce opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Potom ho pomeleme na mlýnku na odšťavnění ovoce i se stopkami. Získanou šťávu nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Odebereme asi 1 hrst cukru z celkového množství a promícháme s Želírfixem. Vsypeme do vroucí šťávy a povaříme asi 3 minuty. Potom po částech za stálého míchání přidáme zbývající cukr, dbáme na to, abychom pokud možno nepřerušili var. Vaříme pomalu, aby se nám zbytečně netvořila nežádoucí pěna. Povaříme asi 3 minuty a odstavíme. Necháme 1 - 2 minuty stát, potom sebereme pěnu. Marmeládu naplníme do menších skleniček, uzavřeme a sterilujeme 15 minut při 85°C.


Přidat na Pinterest
JanaB

07. 08. 2011, Recept navštíven: 1538x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept je dobrý

03. 11. 2016, 19:50

Přidat komentář

Facebook komentáře