Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Burek a pita - balkánské speciality

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 50min , porce

360 kalorií, 0.0g cukrů, 41.0g tuků, 0.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Listové těsto necháme rozmrznout, rozdělíme ho na tři díly a ty pak vyválíme na tenké pláty. Těsto pokapeme olejem a posypeme rozdrobeným balkánským sýrem.
Pokud těsto rolujeme jako na štrúdl, připravujeme tak balkánskou specialitu - tzv. burek.
Pokud těsto rozprostřeme na plech, pokapeme olejem, posypeme sýrem a poté znovu překryjeme dalším plátem těsta, připravujeme balkánskou specialitu - tzv. pitu.
Nakonec těsto znovu pokapeme olejem.
Dáme péct do rozpálené trouby na 20-30 minut.

Bulb Tip k receptu

Kromě sýrové směsi můžeme připravit i směs špenátovou - 20 dkg čerstvého nahrubo nasekaného špenátu, 1 vejce a kelímek bílého jogurtu.
Můžeme připravit i masovou směs - 20 dkg mletého masa, které dle chuti osolíme a opepříme.
Podáváme s kefírem nebo s tekutým jogurtem.

Hana Kubicová

22. 11. 2009, Recept navštíven: 14176x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Burek a pita - balkánské speciality

Burek a pita - balkánské speciality

Listové těsto necháme rozmrznout, rozdělíme ho na tři díly a ty pak vyválíme na tenké pláty. Těsto pokapeme...

Zobrazit všechny podobné recepty k Burek a pita - balkánské speciality Link-arrow
Thumb.1755

Šopský salát s rozinkami

Rozinky zalijeme vodou a vaříme do měkka. Poté je scedíme a necháme vychladnout. Mezitím papriky zbavíme se...


Přidat recenzi
Přidat komentář
Hana Kubicová
Po dopečení můžeme burek i pitu postříkat studenou vodou a na chvíli přikrýt utěrkou. Burek i pita budou krásně křupavé.

Hana Kubicová 22. 11. 2009, 19:24

Facebook komentáře