Burek a pita - balkánské speciality

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
20min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

360 kalorií
0.0g cukrů
41.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Listové těsto necháme rozmrznout, rozdělíme ho na tři díly a ty pak vyválíme na tenké pláty. Těsto pokapeme olejem a posypeme rozdrobeným balkánským sýrem.
Pokud těsto rolujeme jako na štrúdl, připravujeme tak balkánskou specialitu - tzv. burek.
Pokud těsto rozprostřeme na plech, pokapeme olejem, posypeme sýrem a poté znovu překryjeme dalším plátem těsta, připravujeme balkánskou specialitu - tzv. pitu.
Nakonec těsto znovu pokapeme olejem.
Dáme péct do rozpálené trouby na 20-30 minut.

Tip k receptu

Kromě sýrové směsi můžeme připravit i směs špenátovou - 20 dkg čerstvého nahrubo nasekaného špenátu, 1 vejce a kelímek bílého jogurtu.
Můžeme připravit i masovou směs - 20 dkg mletého masa, které dle chuti osolíme a opepříme.
Podáváme s kefírem nebo s tekutým jogurtem.

přidejte na:
Hana Kubicová

22. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
majka
zaujímavý recept, vyskúšam

13. 07. 2017, 19:29

palino
dobré špeciality

20. 05. 2018, 12:26

Přidat komentář
Hana Kubicová
Po dopečení můžeme burek i pitu postříkat studenou vodou a na chvíli přikrýt utěrkou. Burek i pita budou krásně křupavé.

Hana Kubicová 22. 11. 2009, 19:24

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.