Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Burek a pita - balkánské speciality

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 50min
Nutriční hodnoty
360 kalorií 0.0g cukrů 41.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Listové těsto necháme rozmrznout, rozdělíme ho na tři díly a ty pak vyválíme na tenké pláty. Těsto pokapeme olejem a posypeme rozdrobeným balkánským sýrem.
Pokud těsto rolujeme jako na štrúdl, připravujeme tak balkánskou specialitu - tzv. burek.
Pokud těsto rozprostřeme na plech, pokapeme olejem, posypeme sýrem a poté znovu překryjeme dalším plátem těsta, připravujeme balkánskou specialitu - tzv. pitu.
Nakonec těsto znovu pokapeme olejem.
Dáme péct do rozpálené trouby na 20-30 minut.

Bulb Tip k receptu

Kromě sýrové směsi můžeme připravit i směs špenátovou - 20 dkg čerstvého nahrubo nasekaného špenátu, 1 vejce a kelímek bílého jogurtu.
Můžeme připravit i masovou směs - 20 dkg mletého masa, které dle chuti osolíme a opepříme.
Podáváme s kefírem nebo s tekutým jogurtem.


Přidat na Pinterest
Hana Kubicová

22. 11. 2009, Recept navštíven: 15502x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Hana Kubicová
Po dopečení můžeme burek i pitu postříkat studenou vodou a na chvíli přikrýt utěrkou. Burek i pita budou krásně křupavé.

Hana Kubicová 22. 11. 2009, 19:24

Facebook komentáře