Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Růže z brambory

Internet budiž pochválen. Díky němu se k člověku dostane tolik nových informací. Naposledy mi přišel e-mail "Bramborová růže" a já jen žasla, co všechno člověk dokáže vymyslet, jak umí být zručný a šikovný. E-mail obsahoval obrazový návod, jak z brambory vyhotovit růži, která pak po osmažení byla nejen jedná, ale vypadala i velmi dekorativně např. v obložené míse. To mě zaujalo. Až budu příště nějakou připravovat, vyzkouším to. Zatím jsem se dopracovala jen k růžičkám z rajčete nebo ze salámu. Nedalo mi to a řekla jsem si, že ten obrazový návod tady zveřejním - jméno skutečného autora neznám, ale to snad nevadí. E-mail koluje už dlouhou dobu.

Kdo se o tu krásu také pokusíte, je třeba bramboru nakrájet na tenoučké plátky, aby se dala dobře tvarovat. A také je třeba, což je z obrázku dobře vidět, připevnit jednotlivé plátky tak, že se navzájem párátkem propíchnou. Z prvního plátku se vytvoří podélná rulička a kolem ní se pripevňují další plátky tak, aby jejich okraje se daly odklonit a ohnout. Zpevnění je nutné, aby se růžička nerozpadla.

Fotogalerie

Ajaja

16. 01. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Roxana
To je pravda, o spoutě krásných věcí by člověk ani netušil. Jenže, zamlada bych letěla to udělat, dnes jsem ráda, že uvařím, zvlášť když jsme sami. Marně jsem se těšila, že o co mne za mlada bavilo a pro děti nebylo tolik času, jednou si vynahradím a teď se mi nechce, ale je to krásné.

Roxana 16. 01. 2010, 11:52

Roxana
Jo, jenže těchto meilů mi chodí denně desítky, jsou několika obrázkové, to nelze přeposílat zase jen meilem a navíc, já je nepřečtené mažu, protože už takhle je doma revoluce, nestíhám ani ten net, mám toho moc. Už mám jen 700 nepřečtených zpráv. A tohle asi chce vidět obrázek po obrázku, že to byl ten posouvací?

Roxana 16. 01. 2010, 17:14

Ajaja
Tak tahle mi přišel i návod na pivní dort - resp. dort ve tvaru plného půllitru, vše ze sýrů a salámu... Přeposlala jsem, vyzkoušeli to, povedlo se. Ale k tomu to chce fakt postupnou fotodokumentaci, jinak to nejde zhotovit. Alespoň já takovou fantazii nemám.

Ajaja 16. 01. 2010, 17:24

Roxana
Ono je to krásné, kdysi jsem pletla, šila, malovala, dělala keramiku, svíčky, dřevěné věci atd., ale dnes se nepoznávám. Takže čas od času mne něco popadne, jinak tiše vzdychám na netem nebo je ta lenost a málo času tím křápem?

Roxana 16. 01. 2010, 17:41

Ajaja
Sem tam stojí něco za to vyzkoušeníčko... Dnes jsem třeba oživila sýrový košíček (dekoraci k minutce) - dám na to receptík.

Ajaja 16. 01. 2010, 19:10

slunina
Emailem toho chodí hodně 99 druhů cukroví, řízek 20x jinak, zapečaný chleba, zapečená šunka... To se nedá přečíst, natož aby to někdo vařil.. Já jsem v práci na počítači atelefonu povinně, ale stejně tyhle věci většinou nečtu. Na soukromý email se tu nedostanu a doma na to už vůbec nemám náladu.

slunina 21. 01. 2010, 14:41

Ajaja
No za dlouhých zimních večerů sem tam na něco juknu... tohle mě zaujalo. Ale je fakt, že spoustu z toho jen tak omrknu a za chvíli si už ani nevzpomenu, o čem to bylo. Musí to něčím zaujmout.

Ajaja 21. 01. 2010, 16:37

Roxana
Ze začátku to šlo, ale všeho moc škodí, 100 mailů denně je moc a Spamy...a nejlepší - jestli to nepošleš 12ti osobám do 10ti minut, stihne tě eliké neštěstí.. a u takových krásných obrázků třeba, no nemám slov.

Roxana 21. 01. 2010, 22:48

Ajaja
Tak já mám naštěstí účinný filtr, takže toho chodí málo a ještě jen od prověřených osob.

Ajaja 22. 01. 2010, 17:17

tepito
Pod jakým názvem najdu brambor.růžičku?

tepito 12. 02. 2010, 05:42

Ajaja
Zkusila jsem sem do blogu dát fotky, ale nešlo to. Tak to přes víkend zkusím jako recept a dát tam k tomu fotky. Snad to půjde. Ono bez té názornosti nemusí být zřejmé, jak správně postupovat.

Ajaja 12. 02. 2010, 17:03

tepito
Dík-zní to zajímavě.

tepito 12. 02. 2010, 20:11

Roxana
Ajajo, to se mi stalo taky, jednu ano a pak jsem si neškrtla, jestli technická?

Roxana 12. 02. 2010, 21:00

Ajaja
Tak jsem recept vložila - takto mi to přišlo e-mailem, včetně fotek, čímž děkuji neznámému autorovi. Jestli projde, nevím. Ještě mám tip na růžičku z rajčete a ze salámu - to už je celé z mé vlastní dílny, také vložím.

Ajaja 13. 02. 2010, 19:02

tepito
Přimlouvám se,aby prošel.

tepito 13. 02. 2010, 21:08

Ajaja
Doufejme

Ajaja 14. 02. 2010, 16:43

Ajaja
A prošel !

Ajaja 18. 02. 2010, 16:56

Facebook komentáře