Internet budiž pochválen. Díky němu se k člověku dostane tolik nových informací. Naposledy mi přišel e-mail "Bramborová růže" a já jen žasla, co všechno člověk dokáže vymyslet, jak umí být zručný a šikovný. E-mail obsahoval obrazový návod, jak z brambory vyhotovit růži, která pak po osmažení byla nejen jedná, ale vypadala i velmi dekorativně např. v obložené míse. To mě zaujalo. Až budu příště nějakou připravovat, vyzkouším to. Zatím jsem se dopracovala jen k růžičkám z rajčete nebo ze salámu. Nedalo mi to a řekla jsem si, že ten obrazový návod tady zveřejním - jméno skutečného autora neznám, ale to snad nevadí. E-mail koluje už dlouhou dobu.
Kdo se o tu krásu také pokusíte, je třeba bramboru nakrájet na tenoučké plátky, aby se dala dobře tvarovat. A také je třeba, což je z obrázku dobře vidět, připevnit jednotlivé plátky tak, že se navzájem párátkem propíchnou. Z prvního plátku se vytvoří podélná rulička a kolem ní se pripevňují další plátky tak, aby jejich okraje se daly odklonit a ohnout. Zpevnění je nutné, aby se růžička nerozpadla.
Ajaja 16. 01. 2010, 20:10
Roxana 16. 01. 2010, 12:52
Roxana 16. 01. 2010, 18:14
Ajaja 16. 01. 2010, 18:24
Roxana 16. 01. 2010, 18:41
slunina 21. 01. 2010, 15:41
Ajaja 21. 01. 2010, 17:37
Roxana 21. 01. 2010, 23:48
Ajaja 22. 01. 2010, 18:17
tepito 12. 02. 2010, 06:42
Ajaja 12. 02. 2010, 18:03
tepito 12. 02. 2010, 21:11
Roxana 12. 02. 2010, 22:00
Ajaja 13. 02. 2010, 20:02
tepito 13. 02. 2010, 22:08
Ajaja 14. 02. 2010, 17:43
Ajaja 18. 02. 2010, 17:56