Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Carving cup Slovakia 2010

19882_small

Od 21. do 24. ledna v Bratislavě v rámci výstavy Danubius Gastro proběhl 4. ročník soutěže v dekorativním vyřezávání ovoce a zeleniny CARVING CUP SLOVAKIA. Soutěž organizovala firma Czech Carving Studio ve spolupráci se Slovenským svazem kuchařů a cukrářů (SZKC).

Letošní ročník se lišil tím, že byla vyhlášena jen jedna kategorie a zúčastnili se převážně mladí řezbáři. Nicméně mnozí předvedli velmi zajímavé kompozice. Favoritka soutěže Žofie Hajková a vítězka loňského ročníku skončila na druhém místě za Josefem Hajnalou ze Šuran, což bylo asi největší překvapení. Komise upřednostnila při hodnocení především celkový dojem a ucelenost prvků. Na třetím místě skončil Ladislav Votroubek z Poličky.

V odborné komisi byli Luděk Procházka a Miloš Skořepa.

19883_mediumV průběhu tří dní probíhaly ukázky carvingu v podání tří řezbářů (Hajková Žofie, Chalúpek Tomáš a Skořepa Miloš) připravujících se na letošní Culinary World Cup v Lucembursku.

Bratislavská soutěž byla prvním podnikem z nově zavedeného seriálu JUNIORSKÁ CARVINGOVÁ EXTRALIGA, která zahrnuje pět akcí. Každá kategorie, zařazená do seriálu, bude mít koeficient, na základě kterého se budou průběžně bodovat mladí řezbáři nejen dle umístění, ale také dle kvality soutěže a účasti. Je to další novinka, která by mohla přispět k tomu, aby nejlepší junioři uspěli i při zahraničních soutěžích jako je Culinary World Cup nebo světová kuchařská olympiáda, příp. Mistrovství Evropy v carvingu

Hlavními partnery byly firmy Nestlé Česko s.r.o., Čerozfrucht s.r.o., dalšími partnery Incheba a.s.

Luděk Procházka

odborný garant soutěže

19886_medium

19888_medium

Fotogalerie

Šéfredaktor

31. 01. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Roxana
Já do nejhorší smrti nepochopím, jak tohle někdo dokáže udělat a pokaždé je mi takových věcí líto, protože jejich krása netrvá věčně.

Roxana 31. 01. 2010, 17:22

Thumb
A já zase říkám lepší potom sníst než celé vyhodit :-)

31. 01. 2010, 23:07

Roxana
Já jsem neřekla, že bych to vyhazovala! Jen že ta krása rychle pomíjí.

Roxana 01. 02. 2010, 18:04

tepito
Nádhera-šikovné ručičky.

tepito 02. 02. 2010, 08:18

Facebook komentáře