Upečte si domácí chléb. Aby se vám dařilo v kuchyni, nezáleží jen na tom, jestli přesně dodržujete recept. Základem jsou kvalitní suroviny a také byste neměli nikam spěchat. Obzvlášť to platí při přípravě těsta na chléb. Musíte jej zpracovat, ať už to uděláte ručně, v robotu či v domácí pekárně, a také mu musíte dopřát čas, aby mohlo vykynout. S našimi recepty to ale jistě zvládnete.
Tymiánový chléb
Tymián řadíme mezi bylinky, které mají všestranné využití. Proto často bývá součástí různých bylinných směsí.
Jestliže budete s tymiánem zacházet opatrně a nebudete to s ním v kuchyni přehánět, zvýrazníte tím aroma i chuť, ale zároveň nedojde k přehlušení ostatních vůní.
Vícezrnný domácí chléb
Obecně jsou semínka považovány za výživový poklad. Pokud je budete konzumovat v syrovém stavu, budou v nich uchovány veškeré živiny.
Tepelným upravováním pak ztrácejí cenné látky. Lněná semínka jsou jedny z nejtvrdších a navíc jsou i hůře stravitelné. Proto je musíte vždy důkladně rozkousat. Můžete si pomoci i tím, že je rozemelete či rozdrtíte.
Voňavý vločkový chleba
Ovesné vločky se v posledních letech staly v rámci zdravého stravování oblíbeným hitem. Ovesné vločky jsou výživné a obsahují spoustu stopových prvků, vlákniny a dalších vitamínů.
Především jsou bohaté na železo, jehož množství je téměř stejné jako u masa. Připravíte si je snadno a rychle. Existuje tolik skvělých receptů - slaných i sladkých. Dnes si z nich připravíme domácí chléb, který vám provoní celý dům.