Vícezrnný domácí chléb

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

2h 0min
Čas vaření
45min

Celkový čas

2h 45min

Porce


Nutriční hodnoty

2160 kalorií
1.0g cukrů
40.0g tuků
60.0g bílkovin


Příprava

Nejprve si připravíme kvásek: do půl decilitru teplé vody rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a necháme v teple vzejít. V míse smícháme všechny druhy mouky, sůl, 2 lžičky cukru, ocet, olej, zbytek teplé vody, vlijeme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Dáme cca na hodinu kynout na teplé místo. Po té do těsta zapracujeme semínka, klíčky a kmín. Opět necháme ještě chvíli kynout (cca 20 minut). Z těsta vytvoříme bochánek, posypeme jej vločkami a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C. Zhruba po 15 minutách pečení nádobu přikryjeme, aby se chléb upekl dozlatova bez spálení. Doba pečení je celkem asi 45 minut.

přidejte na:
Zuzana Mellenová

12. 06. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
určite je vyborný
Svetlana 18. 11. 2017, 21:55
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyzerá to byť dobrý recept, vyskúšam
katka16031 12. 12. 2017, 13:17