Vícezrnný domácí chléb

Obtížnost

Čas přípravy

2h 0min
Čas vaření
45min

Celkový čas

2h 45min

Porce


Nutriční hodnoty

2160 kalorií
1.0g cukrů
40.0g tuků
60.0g bílkovin


Příprava

Nejprve si připravíme kvásek: do půl decilitru teplé vody rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a necháme v teple vzejít. V míse smícháme všechny druhy mouky, sůl, 2 lžičky cukru, ocet, olej, zbytek teplé vody, vlijeme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Dáme cca na hodinu kynout na teplé místo. Po té do těsta zapracujeme semínka, klíčky a kmín. Opět necháme ještě chvíli kynout (cca 20 minut). Z těsta vytvoříme bochánek, posypeme jej vločkami a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C. Zhruba po 15 minutách pečení nádobu přikryjeme, aby se chléb upekl dozlatova bez spálení. Doba pečení je celkem asi 45 minut.

přidejte na:
Chybí obrázek

12. 06. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
určite je vyborný

18. 11. 2017, 20:55

Chybí obrázek
vyzerá to byť dobrý recept, vyskúšam

12. 12. 2017, 12:17

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.