Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vícezrnný domácí chléb

Obtížnost Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 2h 45min
Nutriční hodnoty
2160 kalorií 1.0g cukrů 40.0g tuků 60.0g bílkovin

Příprava

Nejprve si připravíme kvásek: do půl decilitru teplé vody rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a necháme v teple vzejít. V míse smícháme všechny druhy mouky, sůl, 2 lžičky cukru, ocet, olej, zbytek teplé vody, vlijeme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Dáme cca na hodinu kynout na teplé místo. Po té do těsta zapracujeme semínka, klíčky a kmín. Opět necháme ještě chvíli kynout (cca 20 minut). Z těsta vytvoříme bochánek, posypeme jej vločkami a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C. Zhruba po 15 minutách pečení nádobu přikryjeme, aby se chléb upekl dozlatova bez spálení. Doba pečení je celkem asi 45 minut.


Přidat na Pinterest
Zuzana Mellenová

12. 06. 2009, Recept navštíven: 4723x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře