Vícezrnný domácí chléb
Obtížnost
Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření
45min
Celkový čas
2h 45min
Porce
Nutriční hodnoty
2160
kalorií
1.0g
cukrů
40.0g
tuků
60.0g
bílkovin
Příprava
Nejprve si připravíme kvásek: do půl decilitru teplé vody rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a necháme v teple vzejít. V míse smícháme všechny druhy mouky, sůl, 2 lžičky cukru, ocet, olej, zbytek teplé vody, vlijeme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Dáme cca na hodinu kynout na teplé místo. Po té do těsta zapracujeme semínka, klíčky a kmín. Opět necháme ještě chvíli kynout (cca 20 minut). Z těsta vytvoříme bochánek, posypeme jej vločkami a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C. Zhruba po 15 minutách pečení nádobu přikryjeme, aby se chléb upekl dozlatova bez spálení. Doba pečení je celkem asi 45 minut.
Zuzana Mellenová12. 06. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.