Voňavý vločkový chleba
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
1924
kalorií
107.0g
cukrů
19.0g
tuků
55.0g
bílkovin
Příprava
Suroviny v uvedeném pořadí vložíme do pekárny, nastavíme program těsto a necháme ho vykynout.
Z vykynutého těsta zformujeme podlouhlou šišku, položíme na plech a necháme ještě asi 30 minut kynout.
Použijeme-li chlebovou ošatku, zformujeme bochánek, dáme ho dokynout do ošatky a před vložením do trouby chleba opatrně překlopíme na plech.
Vykynutý chléb vložíme do trouby, kterou jsme předem vyhřáli na 230°C. Po 10 minutách pečení teplotu v troubě snížíme na 180°C a pečeme ještě asi 40 - 45 minut.
Tip k receptu
Chléb můžeme nechat rovnou upéct v pekárně. V tom případě nastavíme na začátku celého procesu program Celozrnný.
Nebojte se tmavého balsamica v těstě, v hotovém chlebíku není vůbec cítit, jen krásně zvýrazní chlebovou chuť :o).
14. 08. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.