Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Voňavý vločkový chleba

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 5min
Nutriční hodnoty
1924 kalorií 107.0g cukrů 19.0g tuků 55.0g bílkovin

Příprava

Suroviny v uvedeném pořadí vložíme do pekárny, nastavíme program těsto a necháme ho vykynout.
Z vykynutého těsta zformujeme podlouhlou šišku, položíme na plech a necháme ještě asi 30 minut kynout.
Použijeme-li chlebovou ošatku, zformujeme bochánek, dáme ho dokynout do ošatky a před vložením do trouby chleba opatrně překlopíme na plech.
Vykynutý chléb vložíme do trouby, kterou jsme předem vyhřáli na 230°C. Po 10 minutách pečení teplotu v troubě snížíme na 180°C a pečeme ještě asi 40 - 45 minut.

Bulb Tip k receptu

Chléb můžeme nechat rovnou upéct v pekárně. V tom případě nastavíme na začátku celého procesu program Celozrnný.
Nebojte se tmavého balsamica v těstě, v hotovém chlebíku není vůbec cítit, jen krásně zvýrazní chlebovou chuť :o).


Přidat na Pinterest
Angel 666

14. 08. 2011, Recept navštíven: 3478x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný chlebík

15. 05. 2016, 19:07

Přidat komentář

Facebook komentáře