Tymiánový chléb

Obtížnost

Čas přípravy

1h 50min
Čas vaření
55min

Celkový čas

2h 45min

Porce


Nutriční hodnoty

3630 kalorií
20.0g cukrů
20.0g tuků
110.0g bílkovin


Příprava

Promíchejte cukr, vlažné mléko a rozdrobené droždí na hladkou kašičku a nechejte vzejít kvásek. Do mísy dejte mouku smíchanou s tymiánem, solí a kmínem, přidejte vzešlý kvásek a postupně přilévejte vlažnou vodu s octem. Vypracujte hladké těsto, které nechejte hodinu kynout. Po vykynutí z těsta vytvarujte dva stejné bochníky a přeneste je na plech, vysypaný hladkou moukou. Na povrchu bochníku udělejte nožem řez, do kterého vložte snítku tymiánu a nechejte přikryté ještě půl hodiny kynout. Troubu předehřejte na 230 °C. Těsně před vložením do rozpálené trouby chleby potřete vodou a octem a prudce 5 minut zapečte. Pak teplotu trouby snižte na 170 °C a chléb volně dopékejte asi 50 minut. Během pečení potírejte bochníky vodou a octem.

Tip k receptu

Díky použitým bylinkám tento chléb krásně voní. Pokud budete mít chuť na obměnu, můžete místo tymiánu použít snítku své oblíbené bylinky.

přidejte na:
Barbora Šumná

08. 02. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Dělala jsem tento chléb dle receptu, ale jako jeden celek a musím konstatovat, že byl velmi chutný a dlouho nevydržel, protože se hned snědl.

08. 02. 2013, 16:17

Chybí obrázek
ozaj velmi dobrý chleb

13. 02. 2016, 13:44

Chybí obrázek
vyborný chutný chlebik

25. 02. 2016, 13:09

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.