Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Tymiánový chléb

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 50min , Čas vaření: 55min
Celkový čas: 2h 45min , porce

3630 kalorií, 20.0g cukrů, 20.0g tuků, 110.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Promíchejte cukr, vlažné mléko a rozdrobené droždí na hladkou kašičku a nechejte vzejít kvásek. Do mísy dejte mouku smíchanou s tymiánem, solí a kmínem, přidejte vzešlý kvásek a postupně přilévejte vlažnou vodu s octem. Vypracujte hladké těsto, které nechejte hodinu kynout. Po vykynutí z těsta vytvarujte dva stejné bochníky a přeneste je na plech, vysypaný hladkou moukou. Na povrchu bochníku udělejte nožem řez, do kterého vložte snítku tymiánu a nechejte přikryté ještě půl hodiny kynout. Troubu předehřejte na 230 °C. Těsně před vložením do rozpálené trouby chleby potřete vodou a octem a prudce 5 minut zapečte. Pak teplotu trouby snižte na 170 °C a chléb volně dopékejte asi 50 minut. Během pečení potírejte bochníky vodou a octem.

Bulb Tip k receptu

Díky použitým bylinkám tento chléb krásně voní. Pokud budete mít chuť na obměnu, můžete místo tymiánu použít snítku své oblíbené bylinky.

Barbora Šumná

08. 02. 2013, Recept navštíven: 966x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Tymiánový chléb

Tymiánový chléb

Promíchejte cukr, vlažné mléko a rozdrobené droždí na hladkou kašičku a nechejte vzejít kvásek. Do mísy dej...

Zobrazit všechny podobné recepty k Tymiánový chléb Link-arrow

Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělala jsem tento chléb dle receptu, ale jako jeden celek a musím konstatovat, že byl velmi chutný a dlouho nevydržel, protože se hned snědl.

08. 02. 2013, 16:17

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
ozaj velmi dobrý chleb

13. 02. 2016, 13:44

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný chutný chlebik

25. 02. 2016, 13:09

Přidat komentář

Facebook komentáře