Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Tymiánový chléb

Obtížnost Čas přípravy
1h 50min
Čas vaření Celkový čas Porce
55min 2h 45min
Nutriční hodnoty
3630 kalorií 20.0g cukrů 20.0g tuků 110.0g bílkovin

Příprava

Promíchejte cukr, vlažné mléko a rozdrobené droždí na hladkou kašičku a nechejte vzejít kvásek. Do mísy dejte mouku smíchanou s tymiánem, solí a kmínem, přidejte vzešlý kvásek a postupně přilévejte vlažnou vodu s octem. Vypracujte hladké těsto, které nechejte hodinu kynout. Po vykynutí z těsta vytvarujte dva stejné bochníky a přeneste je na plech, vysypaný hladkou moukou. Na povrchu bochníku udělejte nožem řez, do kterého vložte snítku tymiánu a nechejte přikryté ještě půl hodiny kynout. Troubu předehřejte na 230 °C. Těsně před vložením do rozpálené trouby chleby potřete vodou a octem a prudce 5 minut zapečte. Pak teplotu trouby snižte na 170 °C a chléb volně dopékejte asi 50 minut. Během pečení potírejte bochníky vodou a octem.

Bulb Tip k receptu

Díky použitým bylinkám tento chléb krásně voní. Pokud budete mít chuť na obměnu, můžete místo tymiánu použít snítku své oblíbené bylinky.


Přidat na Pinterest
Barbora Šumná

08. 02. 2013, Recept navštíven: 1057x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělala jsem tento chléb dle receptu, ale jako jeden celek a musím konstatovat, že byl velmi chutný a dlouho nevydržel, protože se hned snědl.

08. 02. 2013, 16:17

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
ozaj velmi dobrý chleb

13. 02. 2016, 13:44

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný chutný chlebik

25. 02. 2016, 13:09

Přidat komentář

Facebook komentáře