Domácí sekaná jako od maminky

Sekaná není za trest, ale za odměnu. Příprava není žádná věda a můžete ji podávat na mnoho různých způsobů. My si pro vás připravili 5 báječných receptů, po kterých se můžeme utlouct. Ochutnejte je také.

#tescoma-velmi-siroky 

Sekaná Polpettone Triestino podle Gurmetu

Telecí maso je jedním z těch, které jsou snadno stravitelné a dietní. Názvem telecí maso však můžeme označovat pouze to, které je poraženo ve stáří do 8 měsíců. Pokud by bylo poraženo později, jedná se už o mladé hovězí. Telecí dělíme podle dokrmování na milkfed a také na grainfed a rosé.


Mléčnému telecí (milkfed) tak říkáme proto, že bylo dokrmované pouze mlékem. Můžete ho poznat podle světlé barvy a jeho šťavnatosti. V případě grainfedu a rosé byla telata dokrmována krmnou směsí. Toto telecí poznáte podle tmavší barvy a chuti, která je velmi podobná hovězímu.


Masová sekaná s houbami

Houby obsahují spoustu zdraví prospěšných látek, ovšem musíte si dát pozor, protože ne všechny jsou jedlé. Nachází se v nich dostatek aminokyselin, bílkovin, ale jsou bohaté i na karoten, vitamín B, D, vápník, železo, mangan a na spoustu dalších výživných látek.


V houbách se ukrývá obrovské množství vonných a chuťových látek, jenž prospívají především našemu trávení. Podporují totiž vyměšování trávících šťáv. Kromě toho ale zrychlují i pohyb střev. Houby nikdy nejezte v syrovém stavu. Vždy je nutná tepelná úprava a týká se to jen takových hub, které bezpečně znáte. Hlavně si nepřipravujte houby staré, rozměklé či zapařené.


Sekaná v bramborovém těstíčku

Adžika je směs koření, které pochází z Gruzie a oblasti Kavkazu. Má nádhernou karmínově červenou barvu. Nejčastějším složením tohoto koření je sladká a pálivá paprika, bazalka, majoránka, saturejka, česnek, koriandr a bobkový list.


Narozdíl od jiných druhů koření obsahuje i mátu peprnou, celerovou nať a pískavici. Toto koření je oblíbené hlavně v Rusku, ale využijete jej i vy k dochucení drůbežího masa, patizonu, lilku či luštěnin.



#damejidlo-siroky 

přidejte na:

07. 11. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář