Sekaná v bramborovém těstíčku
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Načistíme si cibule a česnek a vše najemno nasekáme. Vložíme do mísy a přidáme 2 vejce, koření (kromě kmínu a Vegety) a mleté maso. Vše řádně promícháme a necháme chvíli odležet, ať se ingredience dobře spojí. Mezitím si dle návodu připravíme bramborové těsto v prášku. Masovou směs ochutnáme na špičce nože a pokud je to nutné, dochutíme ji Vegetou. Bramborové těsto si rozválíme a vykrajujeme malé čtverečky nebo obdelníčky (podle toho, jaké tvary chceme získat) a plníme masovou směsí. Pořádně je musíme uzavřít, aby se nám v troubě neotevřely a maso nevyteklo. Vyložíme si plech pečícím papírem a rovnoměrně na něj klademe naplněné bochánky. Nakonec si rozšleháme vejce a všechny bochánky s ním potřeme, aby měly po dopečení krásně zlatavou barvu. Poté je ještě posypeme kmínem a dáme do středně vyhřáté trouby. Pečeme, dokud bochánky krásně nezezlátnou.
Šéfredaktor26. 07. 2009