Adžika

Adžika

Použití v kuchyni

U nás se sice používá suchá adžika v prášku, ale v gruzinské kuchyni se konzumuje podobně jako u nás hořčice. Můžete s ní dochutit kuře, jehněčí, ale také ji přidat do vegetariánských jídel, především pokrmů z luštěnin - fazolí či čočky. Skvěle zpestří chuť patizonu či lilku.  Adžika obsahuje česnek, koriandr, papriku a chmeli-suneli, kopr a sumah.

Rady

Zpestří mleté maso, především karbenátky. Výborně se hodí jako základní koření ke grilování.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Ajaja
Ano, adžika je velmi aromatické koření a spolu se smetanou velmi lahodné. Trochu mi připomíná chutě indické kuchyně.

Ajaja 16. 01. 2010, 21:41

Chybějící obrázek
Adžiku hodně používám na grilování,ale i jen tak

pavlinf 19. 06. 2013, 11:04