Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Adžika

Adžika

Použití v kuchyni

U nás se sice používá suchá adžika v prášku, ale v gruzinské kuchyni se konzumuje podobně jako u nás hořčice. Můžete s ní dochutit kuře, jehněčí, ale také ji přidat do vegetariánských jídel, především pokrmů z luštěnin - fazolí či čočky. Skvěle zpestří chuť patizonu či lilku.  Adžika obsahuje česnek, koriandr, papriku a chmeli-suneli, kopr a sumah.

Rady

Zpestří mleté maso, především karbenátky. Výborně se hodí jako základní koření ke grilování.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Slaný koláč s cuketou a kozím sýrem

Slaný koláč s cuketou a kozím sýrem

Listové těsto rozválíme na plát a vyložíme jím menší plech, který jsme předtím vyložili pečícím papírem. V ...

Telecí plátky se žampiony

Telecí plátky se žampiony

Telecí maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme na malé medajlonky a lehce naklepeme, nejlépe klouby prstů. Dopros...

Kuřecí nudličky na portském

Kuřecí nudličky na portském

Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky, osolíme a přidáme koření adžika. Zprudka osmažíme na oleji, pak plamen ...

Sekaná v bramborovém těstíčku

Sekaná v bramborovém těstíčku

Načistíme si cibule a česnek a vše najemno nasekáme. Vložíme do mísy a přidáme 2 vejce, koření (kromě kmínu...

Pečené masové kuličky

Pečené masové kuličky

Načistíme si cibuli a česnek a vše nadrobno nasekáme a vložíme do větší mísy. Přidáme rozšlehaná vejce, a k...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Adžika Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Ajaja
Ano, adžika je velmi aromatické koření a spolu se smetanou velmi lahodné. Trochu mi připomíná chutě indické kuchyně.

Ajaja 16. 01. 2010, 21:41

pavlinf
Adžiku hodně používám na grilování,ale i jen tak

pavlinf 19. 06. 2013, 11:04

Facebook komentáře