Telecí plátky se žampiony
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
30min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
844
kalorií
0.0g
cukrů
86.0g
tuků
8.0g
bílkovin
Příprava
Telecí maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme na malé medajlonky a lehce naklepeme, nejlépe klouby prstů. Doprostřed každého plátku položíme pár omytých listů špenátu, jeden očištěný a na plátky nakrájený žampion a vločku másla. Medajlonky překlopíme na polovinu a okraje masa sklepneme paličkou na maso. Můžeme také spíchnout páratkem.
Medajlonky posypeme grilovacím kořením a vložíme na rozpálený olej. Nejprve z obou stran opečeme a poté přiklopíme, ztlumíme plamen a dusíme krátce ve vlastní šťávě.
Zbytek žampionů nakrájíme na čtvrtky a spolu s nasekanou cibulkou orestujeme na olivovém oleji. Dochutíme vegetou a adžikou. Podáváme s rýží.
22. 03. 2012
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.