Telecí plátky se žampiony

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
30min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

844 kalorií
0.0g cukrů
86.0g tuků
8.0g bílkovin


Příprava

Telecí maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme na malé medajlonky a lehce naklepeme, nejlépe klouby prstů. Doprostřed každého plátku položíme pár omytých listů špenátu, jeden očištěný a na plátky nakrájený žampion a vločku másla. Medajlonky překlopíme na polovinu a okraje masa sklepneme paličkou na maso. Můžeme také spíchnout páratkem.
Medajlonky posypeme grilovacím kořením a vložíme na rozpálený olej. Nejprve z obou stran opečeme a poté přiklopíme, ztlumíme plamen a dusíme krátce ve vlastní šťávě.
Zbytek žampionů nakrájíme na čtvrtky a spolu s nasekanou cibulkou orestujeme na olivovém oleji. Dochutíme vegetou a adžikou. Podáváme s rýží.

přidejte na:
Ellis

22. 03. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
hanka
vyborný a chutný recept

07. 04. 2016, 09:29

palino
velmi vydarene telacie plátky

12. 03. 2017, 16:26

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.